Haku Menu

Voimia eron jälkeiseen arkeen! – Suomalainen eroseminaariryhmä alkaa 15.1.

Haluatko elämässä eteenpäin eron jälkeen? Kaipaatko tukea samaa kokeneilta ihmisiltä? Haluatko auttaa lastasi eron kokemisessa?

Joku haluaa käsitellä eron aiheuttamaa elämänmuutosta pian muutoksen tapahduttua, mutta toiset vasta vähän myöhemmin uuden elämänvaiheen jo edettyä.

Soisalo-opisto on ottanut Varkauden kurssitarjontaan Suomalaisen eroseminaarin. Varkaudessa on ollut aiemmin pariin otteeseen samanlainen ryhmä, josta on tullut hyvää palautetta osallistujilta. Eroseminaari on ollut vakiintunut aikuisten eroauttamisen ohjattu vertaisryhmä eri puolilla Suomea jo 1990-luvulta alkaen. Tuolloin sen toi psykologi Kari Kiianmaa maahamme. Marianna Stolbow, joka on parisuhdeasiantuntijana käynnissä olevassa Ensi treffit alttarilla-tv-formaatissa, on päivittänyt ryhmän Suomen tilanteeseen.

Ryhmän toiminta perustuu Bruce Fisherin Jälleenrakennus-kirjaan, jota käytetään yhtenä materiaalina. Joka kerralla on eri teemat, joita käsitellään hetki yhdessä, mutta pääosa työskentelyä on keskustelut pienryhmissä.

Tavoitteena on käsitellä kokemuksia ja tunteita, oppia yhdessä, lisätä ymmärrystä, saada vertaistukea ja kasvaa eteenpäin suuntautuen tulevaisuuteen vahvempana. Viimeinen kerta on omistettu lapsien kokemusten ymmärtämiseen ja heidän tukemiseen, vaikka aikuisen oma voimaantuminen on parasta tukea lapsille elämänmuutoksissa.

Kurssin kokoontuu tiistaisin 15.1.-2.4. klo 18.15.-21.00 (ei viikolla 10) Soisalo-opistolla, luokassa 402, Taipaleetie 25, Varkaus

Ilmoittautuminen 7.1. mennessä tästä. Kurssille otetaan 12 osallistujaa. Kurssin hinta on 53 €.

Kurssimateriaali: Bruce Fisherin kirjaa Jälleenrakennus- kun suhteesi päättyy ja/ tai Marianna Stolbowin kirjaa Erosta eteenpäin, jonka toivotaan osallistujien hankkivan työskentelyn tueksi.

Osallistujia pyydetään olemaan etukäteen yhteydessä kurssin vetäjään Anneli Vesamaahan, anneli. vesamaa@pp.inet.fi tai puh. 040 7359411.

Lisätietoa Suomalaisesta eroseminaarista.

Päivitetty 05.11.2018