Haku Menu

Hugo Simbergin taiteilijatytär Uhra ja Metsä-ryijyn tarina -luento

Ke 18.9.2019 klo 17.30-19.00
Nuorten talo, auditorio, Osmajoentie 28, Varkaus
Minna Polus, FM, taidehistorioitsija

Uhra Simberg-Ehrström oli kuvataiteilija Hugo Simbergin taiteilijatytär, joka teki merkittävän uran ryijytaiteen parissa. Hän oli myös edelläkävijä suomalaisen taiteen 1950-1960-lukujen modernismin kärjessä. Hänen nimensä ja uransa on ollut pitkään tutkimuksen ulkopuolella, nyt kiinnostus on noussut.

Montrealin maailmannäyttelyyn (1967) valmistetun Metsä-jättiläisryijyn tarina on kiinnostava. Sen myötä avautuvat näköalat taiteilija Timo Sarpanevan suunnittelemaan persoonalliseen Montrealin maailmannäyttelyn Suomen osastoon ja Uhra Simberg-Ehrströmin uraan ja näkemyksiin.

Vapaa pääsy! Tervetuloa!

 

Päivitetty 27.08.2019