Ajankohtaista
Turvallisuusohjeita Soisalo-opiston toimintaan osallistuville
Featured
Opetus- ja muu toiminta jatkuu Covid-19 turvallisuusohjeet ja -suositukset huomioiden. Opetusjärjestelyissä mahdollisesti tapahtuvista muutoksista tiedotetaan erikseen.
Soisalo-opistossa noudatetaan opetushallituksen OPH ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL antamia sekä aluuellisia että paikallisia turvallisuusohjeita ja -suosituksia.
- Tunneille osallistutaan vain täysin terveenä
- Huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta
- Yhteiskäyttöiset välineet puhdistetaan käyttöjen välillä
- Lähikontakteja tulee välttää ja 1-2 metrin turvaväleistä tulee huolehtia
- Tilanteissa, joissa lähtikontakteja ei voida välttää, suositellaan käytettäväksi kasvomaskia
- Opetustiloissa ollaan vain kurssin aikana
- Jokainen on vastuussa tartuntojen ehkäisemisestä
Nämä ohjeet perustuvat THL:n suosituksiin. Lisätietoa löytyy osoitteesta:
Ajankohtainen, päivittyvä info löytyy Soisalo-opiston kotisivuilta osoitteesta http://www.soisalo-opisto.fi/ajankohtaista/
Tarkemmat ohjeistukset löytyvät alla olevista linkeistä:
Kansalaisopiston turvallisuusohje
Kuvataidekoulun turvallisuusohje
Käsityökoulun turvallisuusohje
Musiikkiopiston turvallisuusohje
Kansalaisopiston kevätlukukausi
Kaikki ryhmät kokoontuvat 11.1. alkaen.
Soisalo-opiston alueella on 20 henkilön kokoontumisrajoitus 22.1. saakka.
(Yli 20 henkilön ryhmät on jaettu pienempiin ryhmiin 22.1. saakka.)
Noudatamme turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia.
Käytämme kasvomaskia, jos lähikontaktin välttäminen ei ole mahdollista.
THL on päivittänyt kansalaisille tarkoitettua maskisuositusta, kasvomaskin käyttöä suositellaan vastedes 12 vuotta täyttäneille.
Pianonsoiton valmennusryhmät alkavat tammikuussa 2021 – opetus kahden henkilön pienryhmässä
Soisalo-opisto uusi kestävän kehityksen sertifikaatin
Kestävän tulevaisuuden edistäminen vahvasti mukana Soisalo-opiston toiminnassa ja opetuksessa. Soisalo-opisto uusi kestävän kehityksen sertifikaatin jo kolmannen kerran.
-Opiston vahvuuksia ovat organisaatiouudistus, arviointiuudistus ja elokuussa käynnistynyt opetushallituksen rahoittama Kestävää iloa ja oppia (KEIJO) –hanke, listaa OKKA-säätiön virallinen auditoija Jyrki Käppi.

Soisalo-opisto uusi kestävän kehityksen sertifikaatin.
Auditoinnissa arvioitiin vuosien 2017-2020 aikana tehtyä kestävän kehityksen työn suunnittelua, arviointia ja sen kehittämistä, koulutusten suunnittelua ja toteutusta, toimintakulttuuria, teemojen toteutusta ja seurantamittareiden kehitystä.
Vuonna 2017 toteutettu organisaatiouudistus on vahvistanut tiimiperusteista toimintaa.
-Tiimityö on tuonut avoimuutta esimerkiksi valmistelutyöhön, toteaa Päivi Tölli kädentaitojen tiimivastaava.
– Lisäksi organisaatiouudistus on vaikuttanut positiivisesti henkilöstökyselyiden tulokseen, lisää vielä Soisalo-opiston rehtori Marjut Latva-Vesanen.
Opiston toiminnan arviointikäytäntöjä on myös kehitetty. Arvioinnin uudistamisessa on painotettu asiakasnäkemysten keräämistä. Käyttöön on otettu kuntalaisille kohdennetut asiakaskyselyt, joita on toteutettu vuodesta 2018 alkaen ja seuraava toteutetaan vuoden 2021 alussa. Säännöllisiä kurssiarviointeja on alettu toteuttamaan keväästä 2020 lähtien.
-Kyselyiden lisäksi on opistossa ryhdytty toteuttamaan kumppanuuspöytiä, joissa opisto järjestää kuntalaisille asiakastapaamisia eri kunnissa. Näillä menetelmillä opisto kerää tietoa koulutustarpeista sekä mahdollisista uusista toimintamuodoista, joilla opisto voi paremmin palvella kuntalaisia. Lisäksi on toteutettu uusia kursseja sekä voitu varmistaa osallistujien riittävä määrä kurssien toteuttamiseksi, sanoo Marjut.
Päätoimisen henkilöstön hyvinvointikysely toteutetaan joka vuosi. Lisäksi tehdään vuosittaiset kehityskeskustelut esimiehen kanssa.
-Kehityskeskustelujen lisäksi on otettu käyttöön esimiehen ja tiimivastaavien kanssa vapaamuotoiset kahden keskiset keskustelut, toteaa Marjut.
Opistossa on käynnistynyt opetushallituksen rahoittama Kestävää iloa ja oppia (KEIJO) –hanke, jonka tavoitteena on lisätä opiston henkilökunnan kestävän elämäntavan tietoisuutta, sekä ymmärrystä kestävästä kasvatuksesta ja sen sisällyttämisestä työhön. KEIJO-hankkeella kehitetään opiston kestävän kehityksen toiminnan suunnittelua kuin myös opiston toimintakulttuuria.
OKKA-säätiön (Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö) myöntämä sertifikaatti on voimassa seuraavat kolme vuotta.