Haku Menu

Ensiapu

Ensiapu4

Päivitä ensiaputaitosi!

Soisalo-opisto järjestää ensiapukursseja: Hätäensiapu (8h, 4 h), Ensiapu 1 ja Lasten ensiapukoulu-kursseja avoimena kaikille Varkaudessa. Ensiapukurssit noudattavat SPR:n suosituksia. Kouluttaja ovat SPR:n hyväksymä Ensiavun – ja terveystiedon kouluttaja. Koulutuksia järjestetään päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin joko Soisalo-opistolla tai tilaajan tiloissa. Kurssista saa tarvittaessa todistuksen (8 €), joka on voimassa kolme vuotta. Koulutuksia järjestään myös tilauksesta nopeallakin aikataululla.

 Hätäensiapu ja Ensiapu (EA1) 2017-2018:

 • Ensiapukurssi 1, 16 h
  Kurssin suorittanut hallitsee ensiavun antamisen perusteet: auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa, hätäensiavun perusteet, haavat tavallisimmat sairauskohtaukset, palovammat ja sähkön aiheuttamat vammat, nivelvammat ja murtumat ja myrkytykset teorian ja käytännön harjoitusten avulla. Kurssilla käydään myös läpi defibrillaattorin käyttö osana elvytystä.

 • Ensiapukurssi 2, 16 h
  Kurssin suor ittanut osaa aloittaa ensiavun antamisen niin tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa oleville henkilöille kuin haasteellisemmissa ensiapua vaativissa tilanteissa sekä ehkäistä tapaturmia. Sisältö: auttamistoiminta ensiapua vaativissa tilanteissa, hätäensiapu, vammamekanismin merkitys vamman synnyssä, pään- ja kasvojen vammat, vammojen ensiapu, loukkaantuneen tilan seuranta ja tarkkailu, ensiapuasennot, loukkaantuneen suojaaminen ja siirrot sekä kuljetukset, ensiapu ja ehkäisy kylmän aiheuttamissa vammoissa ja lämmön aiheuttamissa sairastumisissa, käydään läpi käytännön harjoitusten avulla. Kurssilla käydään myös läpi defibrillaattorin käyttö osana elvytystä.

  • Ei tällä hetkellä kursseja.
 • Hätäensiapu, 8 h
  Kurssin suorittanut hallitsee ensiavun antamisen perusteet: hätäensiapu, toiminta hätäensiapua vaativissa tilanteissa, tajuttoman ensiapu, elvytys, haavat ja yleisimmät sairauskohtaukset teorian ja käytännön harjoitusten avulla. Kurssilla käydään myös läpi defibrillaattorin käyttö osana elvytystä. Kurssi kertaa kertaalleen voimassa olevan EA:n tai EA2:n.

 • Hätäensiapukurssi 4 h
  Kurssin suorittanut hallitsee ensiavun antamisen perusteet: hätäensiapu, toiminta hätäensiapua vaativissa tilanteissa, tajuttoman ensiapu ja elvytys teorian ja käytännön harjoitusten avulla. Kurssilla käydään myös läpi defibrillaattorin käyttö osana elvytystä. Kurssi kertaa kertaalleen voimassa olevan EA:n tai EA2:n. Kurssista saa tarvittaessa todistuksen (8 €), joka on voimassa kolme vuotta. Kurssilta ei saa alennusta.

 • Ensiaputaitokoulu lapsille
  Ensiaputaitojen opettelua 7-12-vuotiaille. Lapsi oppii ennakoimaan ja tunnistamaan hätäensiavun tarpeen ja oppii ensiavun perustaitoja. Kurssilla käydään käytännön avulla läpi: avunpyynnön tarpeellisuus, toiminta terveyttä vaarantavissa tilanteissa ja verenvuodon tyrehdyttäminen. Kurssille otetaan 10 osallistujaa.

Katso muut täydennyskoulutukset›

Kurssisuunnitelusta vastaa

Miia Impiö, suunnittelija
miia.impio(at)soisalo-opisto.fi
puh. 040 713 8664