Haku Menu

Ensiapu

Päivitä ensiaputaitosi!

Soisalo-opisto järjestää ensiapukursseja Varkaudessa avoimena kaikille (yritykset, yhdistykset, yksityiset jne.) : Hätäensiapu 8h tai 4 h, Ensiapu 1 ja Ensiapu 2. Ensiapukurssit noudattavat SPR:n suosituksia. Kouluttaja on SPR:n hyväksymä Ensiavun – ja terveystiedon kouluttaja. Kurssista saa tarvittaessa todistuksen, joka on voimassa kolme vuotta.

Kouluttajana kursseilla toimii Maarit Antikainen, joka on SPR:n hyväksymä Ensiavun – ja terveystiedon kouluttaja. Maarit on toiminut jo useamman vuoden opettajana opistolla. Hän on saanut kursseilta erinomaista palautetta: ”Keskusteleva opetus oli hyvä vaihtoehto edellisille ensiapukursseille, jotka ovat olleet teoreettisempia ja sitä myötä väsyttävämpiä.” tai ”Erittäin hyvä luennoitsija ja käytännön ammattilainen” tai ”Selkeäsanainen, käytännönläheinen ja  innostava.”

Uudet kurssit lukuvuodelle 2020-21 on suunnitteilla!

Ensiapukurssi 1, 16 h

Kurssin suorittanut hallitsee ensiavun antamisen perusteet: auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa, hätäensiavun perusteet, haavat tavallisimmat sairauskohtaukset, palovammat ja sähkön aiheuttamat vammat, nivelvammat ja murtumat ja myrkytykset teorian ja käytännön harjoitusten avulla. Kurssilla käydään myös läpi defibrillaattorin käyttö osana elvytystä.

Ensiapukurssi 2, 16 h

Kurssin suorittanut osaa aloittaa ensiavun antamisen niin tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa oleville henkilöille kuin haasteellisemmissa ensiapua vaativissa tilanteissa sekä ehkäistä tapaturmia.
Sisältö: auttamistoiminta ensiapua vaativissa tilanteissa, hätäensiapu, vammamekanismin merkitys vamman synnyssä, pään- ja kasvojen vammat, vammojen ensiapu, loukkaantuneen tilan seuranta ja tarkkailu, ensiapuasennot, loukkaantuneen suojaaminen ja siirrot sekä kuljetukset, ensiapu ja ehkäisy kylmän aiheuttamissa vammoissa ja lämmön aiheuttamissa sairastumisissa, käydään läpi käytännön harjoitusten avulla. Kurssilla käydään myös läpi defibrillaattorin käyttö osana elvytystä.

Hätäensiapu, 8 h

Kurssin suorittanut hallitsee ensiavun antamisen perusteet: hätäensiapu, toiminta hätäensiapua vaativissa tilanteissa, tajuttoman ensiapu, elvytys, haavat ja yleisimmät sairauskohtaukset teorian ja käytännön harjoitusten avulla. Kurssilla käydään myös läpi defibrillaattorin käyttö osana elvytystä. Kurssi kertaa kertaalleen voimassa olevan EA:n tai EA2:n.

Hätäensiapukurssi 4 h

Kurssin suorittanut hallitsee ensiavun antamisen perusteet sisällön mukaisissa aiheissa:
Hätäensiavun perusteet
Tajuttomalle annettava ensiapu, peruselvytys, vierasesine hengitysteissä, verenkierron häiriötila (sokki) ja verenvuodon tyrehdyttäminen.
Tapaturmien ehkäisy
Defibrillaattorin käyttö osana elvytystä

Kurssi kertaa kertaalleen voimassa olevan EA:n tai EA2:n.

 

Katso muut täydennyskoulutukset›

Kurssisuunnitelusta vastaa

Miia Impiö, suunnittelija
miia.impio(at)soisalo-opisto.fi
puh. 040 713 8664