Haku Menu

Hygieniakoulutus

Hygieniakoulutus ja hygieniaosaamistesti

Hygieniapassi tulee olla suoritettuna työntekijällä, joka työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita (esimerkiksi maito, liha ja kala). Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi. Osaaminen osoitetaan hygieniaosaamistodistuksella, joka edellyttää hygieniaosaamistestin suorittamista hyväksytysti. Hygieniapassi tulee hankkia viimeistään 3 kk kuluessa työn aloittamisesta.

Hygieniapassikoulutukset ja -testit 2017-18:
Hygieniapassikoulutus ja -testi, Varkaus ti 10.4.2018  klo 8.15–12.00
Hygieniapassikoulutus ja -testi, Joroinen, ti 27.2.2018 klo 16.00–19.15
Hygieniapassikoulutus ja -testi, Heinävesi ti 30.1.2018

Koulutuksen tavoitteena on antaa henkilölle tarvittava elintarvikehygieeninen osaaminen ja varmistaa se testillä.

Sisältö:

  • perustiedot mikrobiologiasta
  • elintarvikkeen hygieniaa uhkaavat vaarat ja riskit
  • ruokamyrkytykset
  • henkilökohtainen hygienia
  • puhtaanapito
  • elintarvikkeiden käsittely
  • omavalvonta
  • lainsäädäntö

Menetelmänä ovat luennointi, harjoituskokeet, käytännön esimerkkien ja konkreettisten havainnemateriaalien läpikäyminen, omavalvonnan opetus dvd -elokuva, hygienia-pelikorttien pelaaminen ja testi. Koulutus kestää neljä oppituntia ja siihen sisältyy testi. Testin tulokset tarkastetaan heti testin päättymisen jälkeen. Hygieniaosaamistestin läpäisee tuloksella 34/40. Jos testi ei mene heti läpi, sen voi uusia samaan hintaan testitilaisuuden jälkeen. Testi on mahdollista suorittaa eritystestinä myös muilla kielillä kuin suomeksi tai ruotsiksi. Todistus postitetaan testin hyväksytyksi suorittaneille osallistujille.

Hinta: 70 € (sis. koulutuksen ja testin ja mahdollisen uusintestin sekä todistuksen).

Oppimateriaalina on Laukkanen, M., Elintarvikehygienian perusteet, Sefo konsultointi, jonka osallistuja hankkii itse.

Osallistujilla on oltava virallinen henkilöllisyystodistus mukana. Mikäli tarvitset erityisjärjestelyjä testin suhteen, ota yhteyttä kolme viikkoa ennen testiä. Erityisjärjestylyistä voi tulla lisämaksua.

Katso muut täydennyskoulutukset›

Kurssisuunnitelusta vastaa

Miia Impiö, suunnittelija
miia.impio(at)soisalo-opisto.fi
puh. 040 713 8664