Haku Menu

Kädentaidot kansalaisopisto

Tule iloiseen joukkoon tekemään käsitöitä ja oppimaan uutta!

Kansalaisopiston kursseilla lapset, nuoret ja aikuiset voivat opiskella kädentaitoja monipuolisesti osaamistasoon katsomatta. Käsityön ja taitoaineiden opetuksen tavoitteena on opiskelijan taitojen, kykyjen ja luovuuden arvostaminen ja kehittäminen sekä käsillä tekemisen ilon kokeminen. Opetuksessa korostuu uusien tekniikoiden ja taitojen opettelu sekä perinteisten käsityötaitojen ylläpitäminen ja siirtäminen uusille sukupolville.

Kursseja on joko koko lukuvuoden mittaisina tai lyhytkursseja. Kurssitarjonta vaihtuu vuosittain opiskelijoiden toiveiden mukaan.

Syksyllä 2017 on kädentaidoissa monta mielenkiintoista uutuuskurssia: mm. oman kodin sisustussuunnittelu, käsityötuokio lapsille ja vanhemmille, intarsia eli kuvioviilutus, äijävirkkaus, soijavahakynttilöiden valmistus. Katso syksyn uutuuksia lisää täältä.

Tutustu myös Soisalo-opiston käsityöblogiin!

Tekninen työ
Kovien materiaalien kursseilla esimerkiksi entisöidään ja verhoillaan huonekaluja, tehdään puu-, metalli-, mosaiikki- ja betonitöitä sekä koru- ja kivitöitä, punotaan luonnonmateriaalista ja metallilangasta.

Tekstiilityö
Pehmeiden materiaalien kursseilla esimerkiksi ommellaan vaatteita, tehdään tilkkutöitä, kansallispukuja ja kierrätyskäsitöitä, nyplätään, kirjotaan, neulotaan virkataan, kudotaan, huovutetaan, kehrätään, värjätään ja kuvioidaan kankaita.

Käsityöpajat
Käsityöpajoja toteutetaan opiskelijoiden toiveiden mukaan. Teemat vaihtuvat muutaman kerran vuodessa.

Lyhytkurssit
Muutaman illan tai viikonlopun mittaisia lyhytkursseja järjestetään esimerkiksi hopeatöissä, puutöissä, luonnonmateriaalien punonnassa, mosaiikkitöissä, huovutuksessa ja jouluaskartelussa.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä

Voit antaa palautetta ja esittää kädentaitojen kurssitoiveita tästä.

Kurssisuunnittelusta vastaa

Päivi Tölli, kädentaitojenopettaja
paivi.tolli(at)soisalo-opisto.fi
puh. 040 7138 654

Pirjo Manninen, kädentaitojenopettaja
pirjo.manninen(at)soisalo-opisto.fi
puh. 040 7138 634