Haku Menu

Kädentaidot kansalaisopisto

Tule iloiseen joukkoon tekemään käsitöitä ja oppimaan uutta!

Kansalaisopiston kursseilla lapset, nuoret ja aikuiset voivat opiskella kädentaitoja monipuolisesti osaamistasoon katsomatta. Käsityön ja taitoaineiden opetuksen tavoitteena on opiskelijan taitojen, kykyjen ja luovuuden arvostaminen ja kehittäminen sekä käsillä tekemisen ilon kokeminen. Opetuksessa korostuu uusien tekniikoiden ja taitojen opettelu sekä perinteisten käsityötaitojen ylläpitäminen ja siirtäminen uusille sukupolville.

Suosittu käsityökahvilatoiminta laajenee. Tehtaan koulun lisäksi  kahvila kokoontuu syksyllä yhdesti Heinävedellä ja Joroisissa. Tervetuloa yhteiseen käsityöhetkeen tapaamaan toisia, tekemään pieniä käsitöitä ja tutustumaan opiston kurssitarjontaan!

Syyslukukaudella on ohjelmassa kiinnostavia käsityöaiheisia luentoja. Minna Polus luennoi ke 18.9.2019 klo 17.30-19 aiheesta Hugo Simbergin taiteilijatytär Uhra ja Metsä-jättiläisryijyn tarina. Ajankohtaista kolmiosaista verkkoluentosarjaa: Pitkää ikää! Näkökulmia tekstiilien
kiertotalouteen Suomessa voi seurata torstaisin 31.10.–14.11.2019 klo 16.45–18.15. Kaikki luennot ovat Nuorten talon auditoriossa Varkaudessa, Osmajoentie 28. Luennot ovat maksuttomia eikä niille tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa!

Kädentaitojen kurssitarjonta on laaja. Tarjolla on monta mielenkiintoista kurssia: mm., Nahkatyöt (Varkaus), Nukkekotikurssi (Kuvansi), Hurmaavat himmelit (Kuvansi), Naishahmo tai nukke paperista (Varkaus) sekä Kuitupaperikulhot -kurssi (Varkaus).  Virkkaa pikkuiselle (Varkaus) -kurssilla kokeillaan uutuutena myös verkkotyöskentelyä. Lapsille on tarjolla kaksi kurssia kesällä 2020: Uutta kepparin kanssa (Viljolahti) sekä Metallipunontaa ja ketjuja punomaan (Heinävesi).

Kädentaitoaineiden kurssit ovat eri pituisia ja hinta määräytyy tuntimäärän mukaan. Kurssitarjonta vaihtuu vuosittain ja opiskelijoiden toiveet huomioidaan suunnittelussa. Kurssitoiveita otetaan vastaan ympäri vuoden.

Tekninen työ
Kovien materiaalien kursseilla esimerkiksi entisöidään ja verhoillaan huonekaluja, tehdään puu-, metalli-, mosaiikki- ja betonitöitä sekä koru- ja kivitöitä, kunnostetaan ikkunoita ja tehdään veistoksia eri materiaaleista.

Tekstiilityö
Pehmeiden materiaalien kursseilla esimerkiksi ommellaan vaatteita, tehdään tilkkutöitä, kansallispukuja ja kierrätyskäsitöitä, nyplätään, kirjotaan, neulotaan virkataan, kudotaan, huovutetaan, kehrätään, värjätään ja kuvioidaan kankaita.

Käsityöpajat
Käsityöpajojen sisältö suunnitellaan opiskelijoiden toiveet huomioiden. Teemat vaihtuvat muutaman kerran vuodessa.

Lyhytkurssit
Muutaman illan tai viikonlopun mittaisia lyhytkursseja järjestetään esimerkiksi hopeatöissä, puutöissä, luonnonmateriaalitöissä, huovutuksessa ja tilkkutöissä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (14.8.2019 klo 12 alkaen) tästä. 

Voit antaa palautetta ja esittää kädentaitojen kurssitoiveita tästä.

Tutustu myös Soisalo-opiston käsityöblogiin!

Kurssisuunnittelusta vastaa

Päivi Tölli, tiimivastaava, suunnittelijaopettaja
paivi.tolli(at)soisalo-opisto.fi
puh. 040 7138 654

Pirjo Manninen, kädentaitojenopettaja
pirjo.manninen(at)soisalo-opisto.fi
puh. 040 7138 634

Tuntiopettajat 2019-2020:

Eira Auvinen
eira.auvinen(at)soisalo-opisto.fi
puh. 044 7436404

Mari Hämäläinen
mari.hamalainen(at)soisalo-opisto.fi
puh. 044 4442374

Katri Ahonen

Anne-Mari Eronen

Ulla-Riitta Immonen

Tuulia Kasonen

Kaj-Pekka Kervinen

Pekka Kettunen

Tarja Kettunen

Eine Kinnula

Hannele Kinnunen

Aino Lampio

Jukka Leppänen

Katri Miettinen

Anna-Kaisa Miinalainen

Reijo Rytsy

Timo Saarela

Minna Sallinen

Pirkko Vaahterinen

Susanne Ylikesti