Haku Menu

Kädentaidot kansalaisopisto

Tule iloiseen joukkoon tekemään käsitöitä ja oppimaan uutta!

Kansalaisopiston kursseilla lapset, nuoret ja aikuiset voivat opiskella kädentaitoja monipuolisesti osaamistasoon katsomatta. Käsityön ja taitoaineiden opetuksen tavoitteena on opiskelijan taitojen, kykyjen ja luovuuden arvostaminen ja kehittäminen sekä käsillä tekemisen ilon kokeminen. Opetuksessa korostuu uusien tekniikoiden ja taitojen opettelu sekä perinteisten käsityötaitojen ylläpitäminen ja siirtäminen uusille sukupolville.

Syksyn 2018 uutuutena on käsityökahvilatoiminta Tehtaan koululla. Tervetuloa maksuttomaan noin kerran kuussa järjestettävään käsityöhetkeen haistelemaan uusia tuulia ja tutustumaan opiston kurssitarjontaan!

Ensi syksyn kurssitarjonnassa on monta mielenkiintoista uutuuskurssia: mm., Paperia sisustukseen (Varkaus), Turkistuotteita lampaantaljasta (Joroinen), Muistikirjat ja kalenterit (Kuvansi), Moponkorjauskurssi nuorille (Heinävesi).

Suosittu Oman kodin sisustussuunnittelu -kurssi saa jatkoa. Kurssi laajenee niin, että kurssilla pääsee myös toteuttamaan suunnitelmaa eli entisöimään huonekaluja ja ompelemaan sisustustekstiilejä. Kurssi kestää koko lukuvuoden.

Kädentaitoaineiden kurssit ovat eri pituisia ja hinta määräytyy tuntimäärän mukaan. Kurssitarjonta vaihtuu vuosittain ja opiskelijoiden toiveet huomioidaan suunnittelussa. Kurssitoiveita otetaan vastaan ympäri vuoden.

Tekninen työ
Kovien materiaalien kursseilla esimerkiksi entisöidään ja verhoillaan huonekaluja, tehdään puu-, metalli-, mosaiikki- ja betonitöitä sekä koru- ja kivitöitä, kunnostetaan ikkunoita ja tehdään veistoksia eri materiaaleista.

Tekstiilityö
Pehmeiden materiaalien kursseilla esimerkiksi ommellaan vaatteita, tehdään tilkkutöitä, kansallispukuja ja kierrätyskäsitöitä, nyplätään, kirjotaan, neulotaan virkataan, kudotaan, huovutetaan, kehrätään, värjätään ja kuvioidaan kankaita.

Käsityöpajat
Käsityöpajojen sisältö suunnitellaan opiskelijoiden toiveet huomioiden. Teemat vaihtuvat muutaman kerran vuodessa.

Lyhytkurssit
Muutaman illan tai viikonlopun mittaisia lyhytkursseja järjestetään esimerkiksi hopeatöissä, puutöissä, luonnonmateriaalitöissä, huovutuksessa ja tilkkutöissä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (15.8.2018 klo 12 alkaen) tästä. 

Voit antaa palautetta ja esittää kädentaitojen kurssitoiveita tästä.

Tutustu myös Soisalo-opiston käsityöblogiin!

Kurssisuunnittelusta vastaa

Päivi Tölli, suunnittelijaopettaja
paivi.tolli(at)soisalo-opisto.fi
puh. 040 7138 654

Pirjo Manninen, kädentaitojenopettaja
pirjo.manninen(at)soisalo-opisto.fi
puh. 040 7138 634

Tuntiopettajat 2018-2019:

Eira Auvinen
eira.auvinen(at)soisalo-opisto.fi
puh. 044 7436404

Mari Hämäläinen
mari.hamalainen(at)soisalo-opisto.fi
puh. 044 4442374

Katri Ahonen

Anne-Mari Eronen

Ulla-Riitta Immonen

Tuulia Kasonen

Kaj-Pekka Kervinen

Pekka Kettunen

Tarja Kettunen

Eine Kinnula

Hannele Kinnunen

Jukka Leppänen

Katri Miettinen

Anna-Kaisa Miinalainen

Ulla Niemelä

Reijo Rytsy

Timo Saarela

Pirkko Vaahterinen