Haku Menu

Tanssi kansalaisopisto

Tule mukaan tanssimaan!

Soisalo-opiston tanssikursseilla pääset harrastamaan tanssia yksin sekä pareittain. Innokkaat ohjaajamme opastavat tanssin maailmaan taitotason mukaan. Tanssikursseja järjestetään kaiken ikäisille, niin vasta alkajille kuin pidempään harrastaneillekin. Tanssitunneilla voit nauttia liikkumisen riemusta ja tanssin hurmasta, liikkeen ja musiikin keinoin. Kurssivalikoimassa on sekä tiiviskursseja sekä kokolukuvuoden mittaisia kursseja. Tanssin ilo kuuluu kaikille!

Tanssilajit lukuvuonna 2019-2020

 • Aikuisbaletti
  Oletko haaveillut liitäväsi tanssilattialla kuin ballerina tai balettitanssija? Tule aikuisbaletin tunnille toteuttamaan haaveesi. Tunneilla treenataan tangon ääressä ja keskilattialla. Baletti parantaa ryhtiä ja kehittää mm. kehonhallintaa, erityisesti keskivartaloa ja jalkojen lihaksia sekä koordinaatiokykyä. Aloittaville (ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa) ja jatkajille omat tunnit.
 • Itämainen tanssi on yksi maailman vanhimmista tanssilajeista, joka saattelee sinut musiikillaan ja liikekielellään itämaiseen tunnelmaan. Tanssi tekee hyvää mielelle ja keholle. Itämainen tanssi vahvistaa mm. lantion ja ylävartalon lihaksia ja lisää niiden liikkuvuutta ja parantaa ryhtiä. Laji sopii kaikenikäisille.
 • Lavatanssin alkeis- ja jatkotaso
  Harjoitellaan tavallisempia lavoilla tanssittavia lavatansseja, mm. tango, valssi, foxi, fusku jne. Opetus lähtee perusaskeleista ja soveltuu monilta osin myös pitempään tanssineille. Lavatanssia on tarjolla myös tiiviskurssina. UUTUUS! Lavatanssia naisille-kurssilla kaikki opettelevat syksyn aikana viejän ja seuraajan askeleet mukavasti naisporukassa. Parisalsa-kursseilla harjoitellaan myös muita lavoilla mentäviä latinalaisia kädenalitansseja. Hauskaa menoa luvassa!
 • Lavis
  Lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. LAVIS:sta tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa, että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatansseja kuten humppaa, jenkkaa, rockia/livea, cha cha:ta ja sambaa. Tunnilla opit eri lavatanssiaskeleiden perusteet kuntoilun ohella.
 • Senioritanssi
  Kansainvälinen senioritanssi on erinomaista terveysliikuntaa ja iloista ikääntymistä Senioritanssi lisää liikkumisen keveyttä, parantaa tasapainoa, edistää sydänterveyttä, ehkäisee muistin heikkenemistä ja antaa oppimisen iloa sekä elämyksiä. Paria ei tarvita.
 • Tankotanssin alkeista tasoon 3 sekä junioireiden oma tunti
  Treenaa vartalonhallintaa tankotanssitunnilla. Tunnilla tehdään monipuolisesti erilaisia harjoitteita lattiasta kattoon ulottuvan tangon ääressä.
 • AfroLattarit
  Reipasta menoa tanssillisin sarjoin. Tutustutaan tanssin maailmaan oppilaiden mielenkiinnon mukaan.
 • Tavisten tanssitunti
  Kurssi ei vaadi ennakko-osaamista, vain himpun verran heittäytymiskykyä. Tutustutaan tanssin maailmaan luovasti, nyky- ja jazztanssi tekniikkaa soveltaen.
 • Dancemix-tiiviskurssi
  Kevään aikana tutustutaan tanssin kiehtovaan maailmaan yksin tanssittavia tanssilajeja kokeillen, mm.katutanssi ja jazz-tanssi. Kurssi ei vaadi ennakko-osaamista.
 • Tanssiksi tiiviskurssi
  Latinobic on nyt Tanssiksi! Joka kokoontumiskerralla otetaan yksi tanssilaji johon keskitytään enemmän ja tuntia maustetaan muilla rytmeillä. Lava- ja lattarimusiikit käytössä. Hyvä kuntoilumuoto tanssimusiikin tahdissa!
 • Zumba Kids tiiviskurssi
  Zumba Kids® on lapsille kehitetty Zumba-tunti, jossa yhdistyvät helpot tanssilliset sarjat, leikki ja liikunnan riemu. Zumba Kids pohjautuu liikkeiltään lattarirytmeihin sekä hiphopiin ja sopii siten niin tytöille kuin pojillekin. Tunnit antavat sopivasti haastetta ja hauskanpitoa niin ensikertalaisille kuin jo pidempään tanssia harrastaneille. Sopii 6 – 12-vuotiaille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä
Tanssin kurssitoiveita voit esittää tästä.

Kurssisuunnitelusta vastaa

Belinda Nurmi, tanssinopettaja
belinda.nurmi@soisalo-opisto.fi
puh. 044 4442 285

Anna Savolainen, suunnittelijaopettaja
anna.savolainen@soisalo-opisto.fi
puh. 040 7138 657