Haku Menu
hibaby

Käsityökoulu

Soisalo-käsityökoulu lapsille ja nuorille

Käsityökoulussa suunnitellaan ja valmistetaan erilaisia käsitöitä ja opitaan kädentaitoja monipuolisesti. Opiskelussa keskeistä on käsillä tekemisen ilo, positiiviset oppimiskokemukset ja luovaan työskentelyyn kannustaminen. Opetus kehittää tietoja, taitoja ja valmiuksia käsityön ja kulttuurin eri osa-alueilla. Opetuksessa taidon ja luovuuden lisäksi korostuvat kulttuurin tuntemus, alueellisuus ja käsityöperinteet.

Opinnot voi aloittaa 7-vuotiaana ja opintojen suorittaminen kestää noin kuusi vuotta. Opetus on tavoitteellista ja tasolta toiseen etenevää. Oppilas oppii asteittain materiaalien ja työvälineiden tuntemusta sekä niiden käyttöä ja eri käsityötekniikoita. Hän oppii suunnittelemaan, tekemään ja arvioimaan tuotteitaan yksin ja ryhmässä. Opetukseen kuuluu myös näyttelyihin osallistumista ja töiden dokumentointia.

Opiskelusta saa todistuksen, jota voi hyödyntää myöhemmin opinnoissa.

Käsityökoulussa:

  • huovutetaan
  • kudotaan
  • värjätään
  • ommellaan
  • solmeillaan
  • punotaan
  • muotoillaan
  • rakennellaan
  • ym.

Heinäveden Soisalo-käsityökoulu kokoontuu keskiviikkoisin klo 15.15-17.45 Heinäveden yläkoulun tekstiilityöluokassa (Kenttätie 1). Opetus alkaa 21.8.2019 ja opetusviikkoja on syksyllä 16 ja keväällä 16. Opetus etenee teemoittain. Lukuvuoden 2019-20 teemana on Tulevaisuus. Opetukseen sisältyy osa-alueita myös kuvataiteista, näin oppilaille pystytään tarjoamaan entistä monipuolisempia ja mielenkiintoisempia visuaalisten aineiden opetussisältöjä. Lukukausimaksu 89 € sisältää opetuksen lisäksi materiaalit ja opintomatkat. Maksu laskutetaan sekä syys- että kevätlukukaudella. Oppilaat voivat hakea vapaaoppilaspaikkoja taloudellisin perustein. Lue lisää tästä.

Joroisten Taito-käsityökoulun ryhmät kokoontuvat Vanhalla kasinolla (Multalantie 2 B). Alkavien ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 14-16.30 20.8.19 alkaen ja jatkavien ryhmä keskiviikkoisin klo 15.00-17.30  21.8.19 alkaen. Opetus etenee teemoittain. Lukuvuoden 2019-20 teemana on Tulevaisuuden metsä. Lukukausimaksun, 39 €, lisäksi käsityökeskus laskuttaa materiaalimaksun 45 € (alkavien ryhmä) tai 55 € (jatkavien ryhmä). Maksut laskutetaan sekä syys että kevätlukukaudella. Oppilaat voivat hakea vapaaoppilaspaikkoja taloudellisin perustein. Lue lisää tästä.

Ilmoittaudu tästä:  Heinävesi  tai Joroinen. Käsityökouluun hakeneille ilmoitetaan tiedot: ryhmä, viikonpäivä, kellonaika jne. Lukuvuoden aikana ryhmiä täydennetään, jos niissä on vapaita paikkoja.

Tutustu myös Soisalo-opiston käsityöblogiin!

Opetuksen vastuuhenkilö

Päivi Tölli
paivi.tolli(at)soisalo-opisto.fi
puh. 040 713 8654