Haku Menu
hibaby

Soittimet

Piano

Piano on monipuolinen soitin, jolla yksinkin soittaminen kuulostaa hienolta. Pianonsoiton voi aloittaa jo noin 5-vuotiaana. Soittimen hankintaan liittyvissä asioissa kannattaa kysyä neuvoa opettajalta, jos kotona ei ennestään ole pianoa. Opintojen edetessä voit soittaa yhdessä muiden kanssa sekä opit säestämään kappaleita sointumerkeistä.

Pianon esittely

 

Viulu

Viulu on kaunisääninen jousisoitin. Yleisin viulunsoiton aloitusikä on 5-9- vuotta. Soitinta ei tarvitse olla valmiina, vaan sen voi vuokrata musiikkiopistolta .Jos haluaa ostaa oman soittimen, kannattaa kysyä opettajan apua, jotta soitin on sopivan kokoinen ja soittokelpoinen. Viulunsoittaja pääsee nopeasti soittamaan yhdessä muiden kanssa. Yhteissoitto on hauskaa ja saat uusia soittokavereita.

Viulun esittely

 

Sello

Sello on jousisoitinperheen toiseksi matalin soitin. Voit aloittaa sellonsoiton aikaisintaan 6-vuotiaana. Sellon sointialue on lähellä ihmisääntä ja siksi sitä on niin miellyttävää kuunnella. Sillä voi soittaa kauniita melodioita tai säestää muita soittimia. Mikä parasta, selloa voi soittaa istuen. Sellon soittotapoja ovat näppäily ja jousella soittaminen. Alussa soittimen voi vuokrata musiikkiopistolta. Oman soittimen hankkiminen tulee ajankohtaiseksi vasta täysikokoiseen selloon siirryttäessä.

Sellon esittely

 

Huilu

Poikkihuilu on kaunisääninen ja monipuolinen puupuhallin. Huilunsoiton sopiva aloitusikä on 9-10 vuotta. Nuorempanakin soittoharrastuksen voi aloittaa, jolloin soittimen sopiva koko katsotaan opettajan kanssa. Musiikkiopistolta voi vuokrata oikean kokoisen huilun. Omaa soitinta ostettaessa on hyvä keskustella opettajan kanssa ja mahdollisesti tarkistuttaa soitin opettajalla. Huilua voi soittaa soolona, orkesterissa ja erilaisissa pienryhmissä. Yhteismusisointi onkin olennainen osa soittoharrastusta.

Huilun esittely

 

Vaskipuhaltimet

Vaskipuhaltimet ovat puhallinsoittimia, joissa ääni muodostetaan puhaltamalla suukappaleeseen siten, että huulet värähdellessään muodostavat soittimessa äänen. Vaskisoittimien soiton voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Suositeltavaa on kuitenkin aloittaa noin 6-7 vuotiaana. Vaskipuhaltimia ovat trumpetti, käyrätorvi, alttotorvi, baritonitorvi, pasuuna ja tuuba. Puhallinsoittajat soittavat paljon yhdessä, puhallinorkestereissa ja pienemmissä kokoonpanoissa. Yhdessä soittaminen hauskaa ja se kehittää myös sosiaalisia taitoja. Soitin on mahdollista vuokrata opistolta.

Trumpetin esittely
Käyrätorven esittely
Pasuunan esittely
Tuuban esittely

 

Kitara

Kitara on kielisoitin, jota soitetaan sormin näppäilemällä. Hyvä opiskelun aloitusikä on kahdeksasta vuodesta ylöspäin. Se on hyvin monipuolinen instrumentti, koska sitä voi käyttää sekä säestys-, että soolosoittimena. Kitara on hankintahinnaltaan edullinen. Asiallisen oppilaskitaran saa 200-500€: olla. Se on myös helppo kuljettaa mukana. Ennen oman soittimen hankintaa kannattaa keskustella opettajan kanssa eri vaihtoehdoista, jotta soitin on oppilaalle oikean kokoinen.

 

Sähkökitara ja -basso

Sähkökitara on monipuolinen bändisoitin. Sähkökitaran soiton voit aloittaa jo 7-vuotiaana. Sähkökitaralla voit soittaa monia eri musiikkityylejä, säestää ja sooloilla. Voit perustaa bändin kavereidesi kanssa tai opintojen edetessä osallistua opiston bändiryhmiin. Ennen oman soittimen hankkimista on hyvä kysyä opettajalta neuvoja.
Sähköbassolla luot yhdessä rumpalin kanssa maagisen sykkeen, joka vie kuulijat mennessään.

 

Rummut

Rummut ovat bändin sielu. Rumpujen opiskelun voit aloittaa jo 7- vuotiaana. Rummut ovat yhtyeen sielu – basson kanssa ne muodostavat pohjan koko bändin soundille. Ennen oman rumpusetin hankkimista on hyvä kysyä opettajalta neuvoja.