Haku Menu

Purjelento

Sinustako purjelentäjä?

Oletko aina haaveillut lentämisestä? Purjelento soveltuu kaikille ilmailusta ja lentämisestä kiinnostuneille, jotka haluavat aloittaa purjelennon harrastamisen tai hankkia tietopaketin purjelennosta. Purjelento on hauskaa, edullista ja ympäristöystävällistä lentämistä luonnon ehdoilla. Harrastamiseen ei tarvitse ostaa omaa purjekonetta. Ilmailukerhot tarjoavat jäsentensä käyttöön monipuolista kalustoa ja koulutusta. Purjelentokurssi on purjelentäjän lupakirjaan tähtäävä koulutus. Kurssin voi aloittaa 15 vuotiaana ja lupakirjan voi suorittaa täytettyään 16 vuotta. Yläikärajaa purjelennon harrastamiselle ei ole ja ilmailulääkärin tarkastuksessa selviää kelpoisuus ilmailun harrastamiseen. Soisalo-opisto vastaa teoriaosuudesta ja Varkauden Lentokerho järjestää teoriakokeet ja käytännön (maksu erikseen).

Sisältö: aerodynamiikka, ohjausoppi, lentotoimintamenetelmät, mittarioppi, käyttö ja hoito, ilmailun säädökset, sääoppi, lentosuunnistus, radio- ja sähkölaitteet, sekä ihmisen suorituskyky ja rajoitteet ilmailussa.

Oppimateriaali: kirjat, ilmailukartta, astelevy ja monisteet tilataan kurssin alussa yhteistilauksena (noin 80 €).

Lento-osuuden voi aloittaa jo syksyllä 2017 ennen teoriakurssin aloittamista. Lento-osuus sisältää vähintään 50 koululentoa (10 h, 2000 €). Lisäksi osallistuja kustantaa ilmailulääkärin kulut ja Trafin lupakirja- ja medikaalin lunastusmaksut (noin 300 €). Lisätietoa: www.varkaudenlentokerho.fi

Kurssisuunnittelusta vastaa

Miia Impiö, suunnittelija
miia.impio(at)soisalo-opisto.fi
puh. 040 713 8664