Haku Menu

Tietotekniikka

Tietotekniikkaa jokaiselle

Tietotekniikka kuuluu erottamattomana osana nyky-yhteiskuntaan ja kansalaisen perustaitoihin kuuluu tietotekniset taidot. Näitä taitoja tarvitaan niin vapaa-ajalla, harrastuksissa, työelämässä kuin työelämän jälkeenkin. Soisalo-opiston tietotekniikkaopetuksen tavoitteena on saada yhä useammalle perusvalmiudet ja -taidot erilaisten palvelujen ja ohjelmien käyttöön tietotekniikan avulla.

Tietotekniikan kursseille voivat osallistua kaikenikäiset ja – taitoiset alan perustaitojen oppimisesta kiinnostuneet opiskelijat. Tietotekniikaj kursseja järjestetään Heinävedellä, Joroisissa ja Varkaudessa.

Lukuvuoden 2017-18 atk-kursseja

 • Tietokone huviksi ja hyödyksi
  Tutustutaan Internetin hyöty- ja harrastustarjontaan sekä harjoitellaan toimisto-ohjelmien tekstinkäsittelyä ja taulukkolaskentaa. Kurssi räätälöidään opiskelijoiden toiveiden mukaan.
 • Kannettava tietokone tutuksi
  Tutustutaan tietokoneeseen, käyttöjärjestelmään, sen apuohjelmiin ja oheislaitteisiin. Harjoitellaan tiedostojen ja kansioiden luontia, käsittelyä sekä perehdytään tietoturvaan ja ongelmatilanteisiin. Soveltuu henkilölle, jolla on jo vähän kokemusta tietokoneen käytöstä.
 • Tabletin (taulutietokoneen) ja älypuhelimen käyttö
  Tabletin tai älypuhelimen peruskäyttöä vasta-alkajalle tai laitteen ostoa miettivälle. Opetellaan rauhalliseen tahtiin laitteen käyttöliittymän ja ohjelmien peruskäyttöä. Mitä laitteella voi tehdä, kuinka siihen asennetaan ohjelmia ja miten niitä käytetään.
 • Kotisivujen tekeminen
  Haluatko tehdä omat kotisivut esim. perheestään, harrastuksesta tai pienyrityksen esittelysivut. Ohjelmana käytetään internetistä saatavaa ilmaista Kompozer-ohjelmaa
 • Digikuvaus ja kuvankäsittely
  Opetellaan digikameran käyttöä, kuvien siirtämistä tietokoneelle, kuvien järjestelemistä kansioihin sekä tutustutaan kuvankäsittelyyn. Harjoitellaan mm. kuvan koon muuttamista, kuvan rajaamista, kuvan värien korjaamista sekä kuvien muokkaamista. Ohjelmana käytetään internetistä saatavaa ilmaista Gimp-ohjelmaa. Ohjelmien asentamisessa avustetaan. Ota mukaan oma kannettava (tai voit käyttää opiston konetta) ja digikamera.
 • Kuvakirjan teko
    Tehdään kuvakirja helpolla ja ilmaisella kuvakirjaohjelman avulla. Kuvakirjaa tehdessä oppii samalla kuvankäsittelyn perusteet.
 • Sosiaalinen media: Facebook,
 • Toimisto-ohjelmat: Word, Excel
 • Photoshop Elements: kuvankäsittelyn perustoiminnot, skannaaminen ja tuonti puhelimesta, resoluutio, rajaaminen, aluevalinnat, värien säätö, punasilmäisyyden korjaus, jakaminen pilvipalveluissa. Soveltuu kaikille kuvankäsittelystä kiinnostuneille, joilla on perustaidot tietokoneen käytöstä.
 • Digijärjestelmäkameran käytön opettelua aloittelevalle tai vähän kuvanneelle. Tutustutaan digijärjestelmäkameralla kuvaamiseen ja sen ominaisuuksiin. Käydään läpi kameran perusrakenne, toiminta, objektiivityypit, kuvausohjelmat ja tarkennus. Oma kamera ja ohjekirja mukaan.
 •  Digijärjestelmäkameran käyttöä kuvauksen alkeet hallitseville. Jatketaan tutustumista digijärjestelmäkameraan. Opitaan mm. valotuksen korjaus, valkotasapaino. ja kameraan liitettävien lisälaitteiden käyttö. Käydään läpi eri kuvauslajien perusteita. Kuvataan mahdollisuuksien mukaan myös ulkona. Oma kamera ja ohjekirja mukaan.

Oikean tietotekniikkakurssin löytämiseksi voit laittaa sähköpostia ja tiedustella sopivaa kurssia. Tietotekniikan kursseja on viiden viikon, puolen-, tai yhden päivän mittaisia. Kurssit käynnistyvät pitkin lukuvuotta ja niitä järjestetään aamuisin ja iltaisin.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa 16.8. klo 11.30.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä
Lukuvuodelle 2018-19 voit esittää tietotekniikan kurssitoiveita tästä.

Kurssisuunnittelusta vastaa

Miia Impiö, suunnittelija
miia.impio(at)soisalo-opisto.fi
puh. 040 713 8664