Haku Menu

Tietotekniikka

Tietotekniikkaa jokaiselle

Tietotekniikka kuuluu erottamattomana osana nyky-yhteiskuntaan ja kansalaisen perustaitoihin kuuluu tietotekniset taidot. Näitä taitoja tarvitaan niin vapaa-ajalla, harrastuksissa, työelämässä kuin työelämän jälkeenkin. Soisalo-opiston tietotekniikkaopetuksen tavoitteena on saada yhä useammalle perusvalmiudet ja -taidot erilaisten palvelujen ja ohjelmien käyttöön tietotekniikan avulla.

Tietotekniikan kursseille voivat osallistua kaikenikäiset ja – taitoiset alan perustaitojen oppimisesta kiinnostuneet opiskelijat. Tietotekniikaj kursseja järjestetään Heinävedellä, Joroisissa ja Varkaudessa.

Lukuvuoden 2018-19 atk-kursseja

 • Ummikon tietotekniikka
  Kurssi aloittelevalle tietokoneen käyttäjälle. Tärkeät perustoiminnot, Windows käyttöjärjestelmä, tekstinkäsittely, Internet ja sähköposti.
 • Tietokoneen siivous
  Tärkeimmät tietokoneen ylläpitoon liittyvät toimet: tietoturva, koneen nopeuttaminen maksuttomilla ohjelmilla, tarpeettomien ohjelmien poisto, päivitykset, tärkeimmät nettiselaimen lisäosat, mainosten torjunta nettisivuilla.
 • Tabletin (taulutietokoneen) ja älypuhelimen käyttö
  Tabletin tai älypuhelimen peruskäyttöä vasta-alkajalle tai laitteen ostoa miettivälle. Opetellaan rauhalliseen tahtiin laitteen käyttöliittymän ja ohjelmien peruskäyttöä. Mitä laitteella voi tehdä, kuinka siihen asennetaan ohjelmia ja miten niitä käytetään.
 • Leffakoulu
  Tehdään lyhytelokuvia, dokumentteja ja pieniä videoprojekteja oman kiinnostuksen mukaan. Kurssilla voi kokeilla myös animaation tekemistä. Aiempaa kokemusta ei vaadita, vaan toiminta sovitetaan jokaisen henkilökohtaiseen osaamiseen.
 • Videotyöpaja
  Tule kokeilemaan ja oppimaan videoiden tekoa mukavassa porukassa hauskalla tavalla. Voit editoida omista videoista kokonaisuuden, tehdä kaukana asuvalle sukulaiselle videotervehdyksen tai voitte tehdä pienryhmänä kurssilla videoprojektin, esimerkiksi lyhytelokuvan tai dokumentin. Studiolla on käytettävissä iPadeja, ammattitason videokamera ja editointiin sopiva iMac.
 • Kuvakirjan teko
    Tehdään kuvakirja helpolla ja ilmaisella kuvakirjaohjelman avulla. Kuvakirjaa tehdessä oppii samalla kuvankäsittelyn perusteet.
 • Facebook -markkinointi
 • Digijärjestelmäkameran käytön opettelua aloittelevalle tai vähän kuvanneelle. Tutustutaan digijärjestelmäkameralla kuvaamiseen ja sen ominaisuuksiin. Käydään läpi kameran perusrakenne, toiminta, objektiivityypit, kuvausohjelmat ja tarkennus. Oma kamera ja ohjekirja mukaan.
 •  Digijärjestelmäkameran käyttöä kuvauksen alkeet hallitseville. Jatketaan tutustumista digijärjestelmäkameraan. Opitaan mm. valotuksen korjaus, valkotasapaino. ja kameraan liitettävien lisälaitteiden käyttö. Käydään läpi eri kuvauslajien perusteita. Kuvataan mahdollisuuksien mukaan myös ulkona. Oma kamera ja ohjekirja mukaan.

Oikean tietotekniikkakurssin löytämiseksi voit laittaa sähköpostia ja tiedustella sopivaa kurssia. Tietotekniikan kursseja on viiden viikon, puolen-, tai yhden päivän mittaisia. Kurssit käynnistyvät pitkin lukuvuotta ja niitä järjestetään aamuisin ja iltaisin.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa 15.8. klo 12.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä
Voit esittää tietotekniikan kurssitoiveita tästä.

Kurssisuunnittelusta vastaa

Harri Hakala
harri.hakala(at)soisalo-opisto.fi
puh. 040 7138 650