Haku Menu

Ladataan Tapahtumat

Tekstiiliä mennen tullen -verkkoluento 3/3: Uusia kuituja puusta ja jätteestä, Varkaus

marraskuu 12. klo 16:45 - 18:15

Tekstiiliä mennen tullen -verkkoluentosarja
Luentosarjassa etsitään vastauksia kysymyksiin: Mistä tekstiili tulee ja mihin se menee materiaalina, tekniikkana ja tutkimuskohteena? Miten käsitys tekstiilistä kuituna ja materiaalina on liikkeessä tässä ajassa? Miten ymmärrys tekstiilin historiasta ja tulevaisuudesta on muotoutunut viime aikoina? 

Helsingin suomenkielinen työväenopisto ja Tekstiilikulttuuriseura –Sällskapet för textilkultur ry – järjestävät yhteistyönä luentosarjan, jota voi seurata etänä Soisalo-opistolla. Kaikki kolme luentoa ovat eri paikkakunnilla. Kolmatta osaa voi seurata etänä Nuorten Talolla Varkaudessa. Luentojen jälkeen pieni työpaja.

klo 16.4517.30 tekniikan tohtori Marja Rissanen, Aalto-yliopisto 

Ioncell – koivusta ja puuvillajätteestä uusia tekstiilikuituja  

Luennolla   tarkastellaan mitä ominaisuuksia tekstiilikuiduilla tulee olla, jotta   ne olisivat ympäristön kannalta kestävän kehityksen mukaisia. Luennossa   esitetään, miten Ioncell-kuitua valmistetaan ja minkälaiset  ominaisuudet  sillä on, sekä esimerkkejä Ioncell-kuiduista  valmistetuista  demovaatteista. 

klo 17.3018.15 tuotepäällikkö Kirsi Terho, Infinited Fiber Company 

Infinited Fiber – kun jäte muuttuu kuiduksi  

Tekstiilijätteen   regenerointi uudeksi kuiduksi ja uuden puuvillan kaltaisen   kuitutuotteen käyttö ja mahdollisuudet muotiteollisuudessa. 

Esteetön tila 

 

Tiedot

Päivämäärä:
marraskuu 12.
Aika:
16:45 - 18:15

Tapahtumapaikka

Nuorten talo, auditorio

Osmajoentie 28

78210 Varkaus,