Haku Menu

Usein kysytyt kysymykset (poikkeustilanne)

Hallitus linjasi toimenpiteet 16. maaliskuuta ja 30. maaliskuuta 2020 koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjaukset ovat voimassa 13. toukokuuta 2020 asti. Soisalo-opiston Vapaan sivistystyön (kansalaisopiston) kevätlukukausi 2020 on päättynyt.

Taiteen perusopetuksen (kuvataidekoulu, käsityökoulu, musiikkiopisto, tanssikoulu, taideleikkikoulu) lähiopetus keskeytetään 13.5.2020 saakka. Taiteen perusopetusta järjestetään etäopetuksena mahdollisuuksien mukaan.


Miksi opisto ei järjestä kansalaisopistossa etäopetusta kuten taiteen perusopetuksessa? 

Kansalaisopistossa ei ole samanlaisia valmiuksia ja mahdollisuuksia etäopetukseen kuin taiteen perusopetuksessa. Yhtenäisyyden vuoksi peruimme kaikki kansalaisopiston kurssit, sillä olisi ollut epätasa-arvoista, että muutama kurssi olisi jatkanut etänä ja suurin osa kursseista olisi keskeytynyt.


Miksi taiteen perusopetus on etäopetuksena? Miksi sitä ei peruttu kokonaan?

Opetus ja kulttuuriministeriö antoi 18.3.2020 tiedotteen, jossa taiteen perusopetus (kuvataide-, käsityö-, tanssi-, taideleikkikoulu ja musiikkiopisto) suositetaan järjestettävän mahdollisimman laajalti lähiopetusta korvaavilla vaihtoehtoisilla tavoilla. Tätä suositusta Soisalo-opisto noudattaa.


Korvataanko peruuntuneet kurssikerrat kansalaisopistossa?

Kurssien korvauskertoja ei järjestetä.


Palautetaanko kurssimaksut kansalaisopiston peruuntuneiden kertojen osalta?

Mahdollisista kurssimaksujen palautuksista tiedotamme myöhemmin. Kurssimaksujen hyvityksistä päättää Soisalo-opistoa hallinnoiva Varkauden kaupungin sivistyslautakunnan seutujaosto 14.4.2020.


Saako taiteen perusopetuksesta hyvitystä, kun se ei toteudu lähiopetuksena?

Mahdollisiin opintomaksujen hyvityksiin viranomaiset tulevat myöhemmin ottamaan kantaa eli odotamme siinäkin valtioneuvoston yhteistä linjausta oppilaitoksille. Sen jälkeen mahdollisista opintomaksujen hyvittämisistä päätöksen tekee sivistyslautakunnan seutujaosto, joka hallinnoi Soisalo-opistoa.


Oppilas ei ole tiennyt, että taiteen perusopetus järjestetään nyt etäopetuksena, saako hän hyvitystä?

Taiteen perusopetuksen oppilaille ja vanhemmille on tiedotettu etäopetukseen siirtymisestä poikkeustilanteen alkaessa eri kanavissa (henkilökohtaiset viestit, opiston sivut, media) joten hyvitystä ei makseta.


Etäopetus ei vastaa sitä mitä saadaan lähiopetuksessa (tekniikka, opetus, aika tms.), mutta lukukausimaksu on sama, voinko saada hyvitystä?

Mahdollisiin opintomaksujen hyvityksiin viranomaiset tulevat myöhemmin ottamaan kantaa eli odotamme siinäkin valtioneuvoston yhteistä linjausta oppilaitoksille. Sen jälkeen mahdollisista opintomaksujen hyvittämisistä päätöksen tekee sivistyslautakunnan seutujaosto, joka hallinnoi Soisalo-opistoa.


Jatkuuko toiminta syksyllä normaalisti? 

Opiston toimintaa suunnitellaan syksyyn 2020 normaalisti. Koska kevätlukukausi jäi kansalaisopiston osalta lyhyeksi, huomioimme tilanteen lisäämällä syyslukukauden tuntimäärää.


Miten voin tukea opistoa tässä hankalassa tilanteessa?

Soisalo-opiston toiminta kärsii koronaviruksen aiheuttamista poikkeusolosuhteista toiminnallisesti ja taloudellisesti. Pyydämme ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Paras tuki, minkä voit meille antaa, on että jatkat opintojasi syksystä 2020 alkaen kanssamme!

 

Usein kysytyt kysymykset (poikkeustilanne)

Päivitetty 02.06.2022