Haku Menu

Infoa kuvataidekoulun oppilaille ja vanhemmille lv.2020-21

Hei Kuvataidekoululaiset ja vanhemmat!

Lämpimästi Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta 2020-21 Kuvataidekoulussa!

Ohessa infoa lukuvuodesta:

Syyslukukausi: 17.8.-11.12.2020 (16 krt)
Kevätlukukausi:
maanantai -ryhmät 11.1.-10.5.2021  (16 krt),
tiistai-keskiviikko -ryhmät 12.1.-5.5.2020 (16 krt)

Loma-ajat:
Syysloma 12.-18.10.2020 (vko 42)
Joululoma 12.12.2020- 6.1.2021
Talviloma 8.-14.3.2021 (vko 10)
Pääsiäisloma 1.4.-5.4.2021

Kuvataidekoulun opettajat:

Kaarin Oresmaa kuvataiteen suunnittelijaopettaja
kaarin.oresmaa@soisalo-opisto.fi puh. 044 4442273
Maria Rouvinen-Mäkelä, tuntiopettaja, puh. 040 766 4211
Johanna Vinha, tuntiopettaja, puh. 041 5010227
Satu Juutilainen, tuntiopettaja, puh. 045 1055831

Soisalo-opiston opistosihteeri Riitta Turunen 040 7138639 (laskutusasiat)

Tiedottaminen kuvataidekoulun asioista tapahtuu suoraan tekstiviestillä ja osoitteessa https://www.soisalo-opisto.fi/koulutustarjonta/kuvataidekoulu/
Olemme myös facessa, https://www.facebook.com/soisalokuvataide/

Yleistä kuvataidekoulusta

Kuvataidekoulussa annetaan taiteen perusopetusta, joka perustuu opetussuunnitelmaan   https://www.soisalo-opisto.fi/wp-content/uploads/2018/08/Taiteen-perusopetuksen-opetussuunnitelmat.pdf. Kuvataidekoulun opettajat ovat ammattitaiteilijoita ja/tai pedagogisen koulutuksen saaneita opettajia.

Kuvataideryhmissä tutustutaan kuvataiteen ja kulttuurin eri osa-alueisiin sekä opitaan tekemään taidetta eri tekniikoilla, työvälineillä ja materiaaleilla. Kuvallisen ilmaisun ja käsillä tekemisen kautta lapsi tai nuori voi mm. toteuttaa luovuuttaan, harjoitella havaintojen tekemistä ja kehittää sekä kuvallista ilmaisukykyään että taidollisia valmiuksiaan. Kuvataidekoulu antaa myös valmiuksia kuvataidealoille suuntautuneille nuorille.

Kuvataidekoulun opetus on teemallista ja tavoitteellista. Keskeistä opetuksessa on innostaa, rohkaista ja tukea oppilaan itseilmaisua ja tekemistä. Monipuolisen työskentelyn kautta kehitetään oppilaan kuvallista ajattelua ja luovaa ongelmanratkaisukykyä sekä vahvistetaan oman taidesuhteen muotoutumista.
Taidekasvatukseen kuuluvat myös mm. taidenäyttelyissä käyminen ja mahdolliset taideretket.

Tänä lukuvuonna teemana on Juhlat, koska Kuvataidekoulu täyttää keväällä 35 –vuotta!

 

Opetus

Lukukautemme jakautuu kolmeen jaksoon ja jokaisessa jaksossa tutustumme eri taiteen aloihin. Kuvataidekoulussa on erilaisia luokkia ja jakson sisältö riippuu siitä, missä luokassa ollaan. Pajatilassa teemme esim. kolmiulotteisia teoksia kokeillen erilaisia materiaaleja.  Piirustus ja maalausluokassa tutustutaan kuvan tekemiseen erilaisilla piirustus ja maalausvälineillä. Keramiikkaluokassa tehdään mm. savesta teoksia ja kipsitöitä. Grafiikan luokassa tehdään painotöitä eri tekniikoin.

Kuvataidekoulussa teemme myös aika ajoin ympäristötaideteoksia ja myös erilaiset projektityöt muiden tahojen kanssa kuuluu opetussuunnitelmaan.

Opetus kuvataidekoulussa on suunniteltu siten, että se etenee edellisiä tunteja ja tehtäviä täydentäen. Pidemmistä poissaoloista tai mahdollisesta koulun lopettamisesta on syytä ilmoittaa kuvataidekoululle tai toimistoon mahdollisimman pian.

Oppitunnit alkavat yleensä opetustuokiolla, joka on perustana tunnin työskentelylle.

Tunneilla työskennellään sekä yksilö- että ryhmätöitä.

Tunnit päätetään johonkin vakiintuneeseen tapaan mm. välineiden huoltoon ja tavaroiden paikoilleen laittamiseen.

Oppitunneilla käytetään essuja, mutta silti kannattaa laitta päälle vaatteet, jotka saavat likaantua. Koululla käytetään myös sisäkenkiä tai–tossuja.

 

Tapahtumat, jossa kuvataidekoulu on mukana mm.

– Kasvun paikat –Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtuma Tehtaankoululla 13.9. Tapahtumassa kuvataidekoulu pitää taidetyöpajaa.

-Lasten oikeuksien päiväksi 20.11. teemme kuviskoulun ikkunoihin teoksen, joka valaistaan.

-Lapsi-vanhempi kuviskerta keväällä viikolla 9. Vanhemmat voivat tulla mukaan taiteilemaan yhdessä lapsen kanssa kuvistunnille.

 

Näyttelyt:

Näyttely Varkauden kirjaston näyttelysalissa 5.5.- 16.5.2020

Näyttelyn avajaiset ti 4.5. klo 17.30-18.30

 

 Turvallisuusohje kuvataidekoulun oppilaille

Tämä tiedote sisältää infoa alkavasta lukuvuodesta ja turvallisuusjärjestelyistä COVID-19 tartuntojen ehkäisemistä varten. Soisalo-opiston kuvataidekoulun tunnit toteutetaan erityistä huomiota kiinnittäen hygieniaan ja noudattaen opetushallituksen (OPH) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamia ohjeita.
Lukekaa huolellisesta nämä alla olevat turvallisuusohjeet ja käykää ne lapsen kanssa läpi ennen tunnille saapumista.
Opettaja ohjeistaa lisää tunneilla toimimisesta paikan päällä.

Ajankohtaisesti päivittyvää infoa löytyy Soisalo-opiston kotisivuilta osoitteesta https://www.soisalo-opisto.fi/ajankohtaista/

Tunnille saapuessa:

  • Tunnille voi osallistua vain täysin terveenä. Tunnille ei voi myöskään osallistua, jos perheenjäsenellä on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, kuten hengitystieoireita (kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju-makuaistin menetys) tai ripuli.
  • Jos olet vieraillut riskimaiksi määritellyssä kohteessa viimeisen kahden viikon aikana, sinun täytyy viranomaisten antamien suositusten mukaan pitää karanteenia kahden viikon ajan ennen ryhmässä tapahtuvaan harrastukseen paluuta.
  • Tunnille saapuessasi pese ensin kädet huolellisesti saippualla, samoin myös tunnin loputtua. Kuvataidekoulun luokissa on myös käsidesejä.
  • Tule tunnille juuri ennen tunnin alkua, tiloissa ei vietetä aikaa ennen omaa tuntia tai sen jälkeen.  Huolehdithan turvaväleistä!
  • Lapsella voi olla vain yksi saattaja mukanaan tunnille tultaessa ja lähdettäessä.
  • Opettajamme valmistavat ja suunnittelevat opetuksen niin, että fyysistä kontaktia on mahdollisimman vähän ja turvavälejä noudatetaan.
  • Oppilaat saavat tunnilla omat työvälineet ja materiaalit. Opettajamme desifioivat työvälineet tunnin loputtua.
  • Mikäli kuulut riskiryhmään, sovi opetusjärjestelyistä opettajasi kanssa.

Nämä ohjeet perustuvat THL:n suosituksiin. Lisätietoa löytyy osoitteesta:https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19 Mikäli Covid-19 tilanne vaatii opetustilanteeseen liittyviä muutoksia, tiedotamme niistä erikseen. Olemme kehittäneet etäopetuksen sisältöjä ja toteutustapoja saamamme asiakaspalautteen perusteella. Suuri kiitos antamastanne palautteesta!

Toivotamme oikein antoisia taidehetkiä kuvataidekoulussa!

Terveisin Kuvataidekoulun opettajat

Päivitetty 14.08.2020