Haku Menu

Soisalo-opisto uusi kestävän kehityksen sertifikaatin

Kestävän tulevaisuuden edistäminen vahvasti mukana Soisalo-opiston toiminnassa ja opetuksessa. Soisalo-opisto uusi kestävän kehityksen sertifikaatin jo kolmannen kerran.

-Opiston vahvuuksia ovat organisaatiouudistus, arviointiuudistus ja elokuussa käynnistynyt opetushallituksen rahoittama Kestävää iloa ja oppia (KEIJO) –hanke, listaa OKKA-säätiön virallinen auditoija Jyrki Käppi.

Soisalo-opisto uusi kestävän kehityksen sertifikaatin.

Auditoinnissa arvioitiin vuosien 2017-2020 aikana tehtyä kestävän kehityksen työn suunnittelua, arviointia ja sen kehittämistä, koulutusten suunnittelua ja toteutusta, toimintakulttuuria, teemojen toteutusta ja seurantamittareiden kehitystä.

Vuonna 2017 toteutettu organisaatiouudistus on vahvistanut tiimiperusteista toimintaa.

-Tiimityö on tuonut avoimuutta esimerkiksi valmistelutyöhön, toteaa Päivi Tölli kädentaitojen tiimivastaava.

– Lisäksi organisaatiouudistus on vaikuttanut positiivisesti henkilöstökyselyiden tulokseen, lisää vielä Soisalo-opiston rehtori Marjut Latva-Vesanen.

Opiston toiminnan arviointikäytäntöjä on myös kehitetty. Arvioinnin uudistamisessa on painotettu asiakasnäkemysten keräämistä. Käyttöön on otettu kuntalaisille kohdennetut asiakaskyselyt, joita on toteutettu vuodesta 2018 alkaen ja seuraava toteutetaan vuoden 2021 alussa. Säännöllisiä kurssiarviointeja on alettu toteuttamaan keväästä 2020 lähtien.

-Kyselyiden lisäksi on opistossa ryhdytty toteuttamaan kumppanuuspöytiä, joissa opisto järjestää kuntalaisille asiakastapaamisia eri kunnissa. Näillä menetelmillä opisto kerää tietoa koulutustarpeista sekä mahdollisista uusista toimintamuodoista, joilla opisto voi paremmin palvella kuntalaisia. Lisäksi on toteutettu uusia kursseja sekä voitu varmistaa osallistujien riittävä määrä kurssien toteuttamiseksi, sanoo Marjut.

Päätoimisen henkilöstön hyvinvointikysely toteutetaan joka vuosi. Lisäksi tehdään vuosittaiset kehityskeskustelut esimiehen kanssa.

-Kehityskeskustelujen lisäksi on otettu käyttöön esimiehen ja tiimivastaavien kanssa vapaamuotoiset kahden keskiset keskustelut, toteaa Marjut.

Opistossa on käynnistynyt opetushallituksen rahoittama Kestävää iloa ja oppia (KEIJO) –hanke, jonka tavoitteena on lisätä opiston henkilökunnan kestävän elämäntavan tietoisuutta, sekä ymmärrystä kestävästä kasvatuksesta ja sen sisällyttämisestä työhön. KEIJO-hankkeella kehitetään opiston kestävän kehityksen toiminnan suunnittelua kuin myös opiston toimintakulttuuria.

OKKA-säätiön (Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö) myöntämä sertifikaatti on voimassa seuraavat kolme vuotta.

 

Päivitetty 02.06.2022