Haku Menu

Tanssi kansalaisopisto

Tule mukaan tanssimaan!

Soisalo-opiston tanssikursseilla pääset harrastamaan tanssia yksin sekä pareittain. Innokkaat ohjaajamme opastavat tanssin maailmaan taitotason mukaan. Tanssikursseja järjestetään kaiken ikäisille, niin vasta alkajille kuin pidempään harrastaneillekin. Tanssitunneilla voit nauttia liikkumisen riemusta ja tanssin hurmasta. Kurssivalikoimassa on sekä tiiviskursseja sekä koko lukuvuoden mittaisia kursseja. Tanssin ilo kuuluu kaikille!

Tanssikurssit lukuvuonna 2022-2023

 • Aikuisbalettitunnilla tehdään harjoituksia tangon ääressä sekä keskilattialla. Baletti parantaa ryhtiä ja kehittää mm. kehonhallintaa, erityisesti keskivartaloa ja jalkojen lihaksia sekä koordinaatiokykyä. Aloittaville (ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa) ja jatkajille omat tunnit.
 • Itämainen tanssi on yksi maailman vanhimmista tanssilajeista, joka saattelee sinut musiikillaan ja liikekielellään itämaiseen tunnelmaan. Tanssi tekee hyvää mielelle ja keholle. Itämainen tanssi vahvistaa mm. lantion ja ylävartalon lihaksia ja lisää niiden liikkuvuutta ja parantaa ryhtiä. Laji sopii kaikenikäisille.
 • Lavatanssin alkeis- ja jatkotaso -tunneilla harjoitellaan tavallisempia lavoilla tanssittavia lavatansseja, mm. tango, valssi, foxi, fusku jne. Opetus lähtee perusaskeleista ja soveltuu monilta osin myös pitempään tanssineille. Lavatanssia on tarjolla myös tiiviskurssina.
 • Kylävierailut tanssien  kiertävät lavatanssien Viljolahden, kangaslammin ja harjurannan kylätalot. Tunneilla opetelleen askelkuvioita ja nautitaan kylätalojen tunnelmasta ja tanssiriemusta.
 • LeiLa® Lavatanssia Leideille- tunneilla kaikki opettelevat syksyn aikana viejän ja seuraajan askeleet mukavasti naisporukassa.
 • Parisalsa-kursseilla harjoitellaan myös muita lavoilla mentäviä latinalaisia kädenalitansseja. Hauskaa menoa luvassa!
 • Lattareita ja swingejä soolona tunneilla opetellaan latinalais- ja swingtansseja ja niiden tekniikkaa sekä nautitaan tanssin ilosta lyhyehköin koreografioin. Tärkeintä on tanssin luonnollisen liikkeen oppiminen ja tanssin ilosta nauttiminen. Ei tarvitse aikaisempaa tanssitaustaa.
 • Päivätansseissa pääset tanssimaan tuttujen kappaleiden tahtiin, aivan 80-luvulta tähän päivään saakka. Tunnilla yhdistellään tuttuja tanssilajeja ja niiden piirteitä. Piditpä sitten lavatansseista tai nykyajan discosta. Aikaisempaa tanssitaustaa ei tarvita.
 • Lavis –Lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon.Tunnilla opit eri lavatanssiaskeleiden perusteet kuntoilun ohella. 2022-2023 on tarjoilla myös Lavista rauhallisemmin tunnit. näillä tunneilla edetään rauhallisempaan tahtiin sekä askeleita ja kuvioita harjoitellaan useamman kerran. LAVIS:sta tanssitaan yksin,
 • Senioritanssi on erinomaista terveysliikuntaa ja iloista ikääntymistä Senioritanssi lisää liikkumisen keveyttä, parantaa tasapainoa, edistää sydänterveyttä, ehkäisee muistin heikkenemistä ja antaa oppimisen iloa sekä elämyksiä. Paria ei tarvita.
 • Tankotanssitunneilla treenataan vartalonhallintaa sekä opit sulavasti yhdistelemään tangolla tehtävät liikkeet tanssillisesti toisiinsa. Tunnilla tehdään monipuolisesti erilaisia harjoitteita lattiasta kattoon ulottuvan tangon ääressä. Tänä lukuvuonna omat ryhmät mineille(7-11v.), junnuille (11-15v.), avointaso, mihin voivat osallistua niin vasta-alkajat kuin muutaman vuoden treenanneetkin. Pidempään tankotanssia harrastaneille on omat edistyneiden tunnit.
 • Afro-fusion Tunneilla luvassa hikeä ja vauhdikasta menoa afro-musiikin tahtiin! Sopii nuorille ja aikuisille. Tunnilla tehdään helppoja askelkuvioita sekä yhdistellään afrikkalaisen tanssin askelia muihin tassilajeihin. Kurssi ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa.
 • Dancemix tunneilla tutustutaan katutanssin alkeisiin ja Tavisten tanssitunnilla aloitetaan nyky- ja jazztanssin harjoitteleminen alkeista.
 • Tutustu myös tanssin tiiviskurssitarjontaan alla olevasta linkistä!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä
Tanssin kurssitoiveita voit esittää tästä.

Kurssisuunnitelusta vastaa

Anna Savolainen, suunnittelijaopettaja
anna.savolainen@soisalo-opisto.fi
puh. 040 713 8657