Haku Menu

Tanssi kansalaisopisto

Tule mukaan tanssimaan!

Soisalo-opiston tanssikursseilla pääset harrastamaan tanssia yksin sekä pareittain. Innokkaat ohjaajamme opastavat tanssin maailmaan taitotason mukaan. Tanssikursseja järjestetään kaiken ikäisille, niin vasta alkajille kuin pidempään harrastaneillekin. Tanssitunneilla voit nauttia liikkumisen riemusta ja tanssin hurmasta, liikkeen ja musiikin keinoin. Kurssivalikoimassa on sekä tiiviskursseja sekä koko lukuvuoden mittaisia kursseja. Tanssin ilo kuuluu kaikille!

Tanssilajit lukuvuonna 2020–2021

 • Aikuisbaletti
  Aikuisbalettitunnilla treeni yhdistyy estetiikkaan ja tanssitaan pianomusiikin säestyksellä. Tunneilla tehdään harjoituksia tangon ääressä ja tasapainoa kehittäen keskilattialla. Baletti parantaa ryhtiä ja kehittää mm. kehonhallintaa, erityisesti keskivartaloa ja jalkojen lihaksia sekä koordinaatiokykyä. Aloittaville (ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa) ja jatkajille omat tunnit.
 • Itämainen tanssi on yksi maailman vanhimmista tanssilajeista, joka saattelee sinut musiikillaan ja liikekielellään itämaiseen tunnelmaan. Tanssi tekee hyvää mielelle ja keholle. Itämainen tanssi vahvistaa mm. lantion ja ylävartalon lihaksia ja lisää niiden liikkuvuutta ja parantaa ryhtiä. Laji sopii kaikenikäisille.
 • Lavatanssin alkeis- ja jatkotaso
  Harjoitellaan tavallisempia lavoilla tanssittavia lavatansseja, mm. tango, valssi, foxi, fusku jne. Opetus lähtee perusaskeleista ja soveltuu monilta osin myös pitempään tanssineille. Lavatanssia on tarjolla myös tiiviskurssina.
  UUTUUS! LeiLa® Lavatanssia Leideille-kurssilla kaikki opettelevat syksyn aikana viejän ja seuraajan askeleet mukavasti naisporukassa. Parisalsa-kursseilla harjoitellaan myös muita lavoilla mentäviä latinalaisia kädenalitansseja. Hauskaa menoa luvassa!
 • Lavis
  Lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. LAVIS:sta tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa, että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatansseja kuten humppaa, jenkkaa, rockia/livea, cha cha:ta ja sambaa. Tunnilla opit eri lavatanssiaskeleiden perusteet kuntoilun ohella.
 • Senioritanssi on erinomaista terveysliikuntaa ja iloista ikääntymistä Senioritanssi lisää liikkumisen keveyttä, parantaa tasapainoa, edistää sydänterveyttä, ehkäisee muistin heikkenemistä ja antaa oppimisen iloa sekä elämyksiä. Paria ei tarvita.
 • Tankotanssia alkeista edistyneille sekä junioireiden oma tunti
  Treenaa vartalonhallintaa tankotanssitunnilla. Tunnilla tehdään monipuolisesti erilaisia harjoitteita lattiasta kattoon ulottuvan tangon ääressä.
 • AfroLattarit on reipasta menoa tanssillisin sarjoin. Tutustutaan tanssin maailmaan oppilaiden mielenkiinnon mukaan. Ei vaadi aiempaa tanssitaustaa.
 • Tavisten tanssitunti Tutustutaan tanssin maailmaan luovasti, nyky- ja jazztanssi tekniikkaa soveltaen.
 • UUTUUS Nykytanssin- viikonloppukurssi aiempaa tanssitaustaa omaaville.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä
Tanssin kurssitoiveita voit esittää tästä.

Kurssisuunnitelusta vastaa

Anna Savolainen, suunnittelijaopettaja
anna.savolainen@soisalo-opisto.fi
puh. 040 713 8657