Haku Menu

Kuvataide kansalaisopisto

Kokeile, innostu ja nauti kuvataiteista!

Tervetuloa harrastamaan monipuolisesti kuvataidetta! Kursseja on tarjolla kuvataiteen eri osa-alueista seuraavanlaisesti lukuvuonna 2021–2022:

  • piirustus
  • maalaus
  • taidegrafiikka
  • ikonimaalaus
  • keramiikka
  • kuvanveisto
  • lasityöt ja lasinsulatus
  • posliininmaalaus
  • kokeileva kuvataide
  • taidetta erityisryhmille

Kursseja on sekä koko lukuvuoden mittaisia että lyhytkursseja. Myös erityisryhmille löytyy omia taidepiirejä. Kurssitarjonta vaihtuu vuosittain opiskelijoiden ja kuntalaisten toiveita kuunnellen.

Lukuvuoden 2021–2022 uutuuskurssit

Varkaus: Omaelämänkerrallisen sarjakuvan työpaja, Opi piirtämään ihminen, Kokeileva kuvataide, Grafiikkaa luonnon inspiroimana, Savesta käsinrakentaen, Keramiikan pintakoristelu, Kipsiveistoksen ABC ja Ikonimaalauksen intensiivi -kurssit.

Heinävesi: Maisemamaalaus -kurssi Vihtarissa.

Joroinen: Veistos kipsistä -kurssi Kuvansissa.

Lisätiedot kursseista ja ilmoittautuminen tapahtuu tästä

Kuvataiteen kurssitoiveita ja palautetta otetaan vastaan tästä.

Luennot

Janne Jääskeläinen: Suomen kultakauden maalarit

20.8.2021
klo 17.30-19.30
Soisalo-opistotalo, kamarimusiikkisali,  luokka 117
Taipaleentie 24, Varkaus

Klassisesti koulutettu kuvataiteilija ja taideopettaja Janne Jääskeläinen luennoi Suomen kultakauden kuvataiteesta. Luennolla tarkastellaan 1800-luvun sekä 1900-luvun alun kuvataiteen kansainvälisiä ilmiöitä Suomen kultakauden taiteilijoiden kautta. Perehdytään yksittäisten taiteilijoiden taustoihin ja koulutukseen niin Suomessa kuin ulkomailla sekä siihen miten taiteilijat tuotannollaan osallistuivat maassamme vallitsevaan ajan henkeen. Luennolla sukelletaan myös syvälle kunkin taiteilijan tekniikoihin ja niiden eroihin ammattilaisen näkökulmasta sekä siihen, miten taiteilijat vaikuttivat kuvataiteen tuleviin sukupolviin.

Luennolla käsitellään useita kiinnostavia 1800-1900-luvun vaihteen taiteilijoita kuten Akseli Gallen-Kallela, Helene Schjerfbeck, Eero Järnefelt, Albert Edelfelt, Fanny Churberg ja Pekka Halonen sekä vanhempia, heille tietä raivanneita alan huippuja.

Luennoitsija Janne Jääskeläinen on Firenzessä klassisen maalaustaiteen koulutuksen saanut taidemaalari, kuvanveistäjä sekä kuvataideopettaja. Hän on erityisesti perehtynyt Renessanssin -ja Barokin ajan sekä 1800-luvun kuvataiteeseen ja taidehistoriaan. Jääskeläinen on myös Espoossa toimivan Ateljee Espoo -taidekoulun perustaja.

Luennolle on vapaa pääsy,
Tervetuloa!

Kurssisuunnittelusta vastaa

Kaarin Oresmaa, suunnittelijaopettaja
kaarin.oresmaa(at)soisalo-opisto.fi
puh. 044 444 2273

Kuvataidekurssien tuntiopettajat lukuvuonna 2021–2022:

Matti Pakalén
Maria Rouvinen-Mäkelä
Susanna Nissinen
Karin Keitel
Johanna Vinha
Aki Könönen
Irma Tolvanen
Ulla-Riitta Immonen
Seija Juutilainen
Katri Ahonen
Joni Ahonen