Haku Menu

Taideleikkikoulu

Taiteet tutuksi taideleikkikoulussa

Taideleikkikoulussa lapsi tutustuu musiikin, tanssin, kuvataiteen, käsityön, sanataiteen ja draaman maailmaan. Taideleikkikoulun työtapoja ovat  laulaminen, loruileminen, kuunteleminen, soittaminen, liikkuminen, tanssiminen, erilaisiin materiaaleihin,  työtapoihin ja käsitteisiin tutustuminen  lapsen ikätasolle sopivalla tavalla. Opetus etenee helposta haastavampaan. Lähtökohtina ovat tekemällä oppiminen, luovuuden hyödyntäminen, moniaistisuus ja elämyksellisyys.

Taideleikkikoulu toimii Heinävedellä, Joroisissa ja Varkaudessa.

 • Satubaletti ja Rytmivarpaat 3–6-vuotiaat
  Tutustutaan tanssin kiehtovaan maailmaan. Tehdään monipuolisesti harjoituksia leikin ja luovan liikkeen avulla integroiden tanssia myös muihin taideaineisiin.
 • Vauvamuskari alle 1-vuotiaat, Taaperomuskari 1–2-vuotiaat
  Soitetaan keho- ja rytmisoittimia, lauletaan, kuunnellaan, liikutaan ja integroidaan musiikki muihin taideaineisiin yhdessä vanhemman kanssa.
 • Muskari 3–4-vuotiaat
  Soitetaan keho- ja rytmisoittimia, lauletaan, kuunnellaan, liikutaan ja integroidaan musiikki muihin taideaineisiin.
 • Rumpumuskari 5–6-vuotiaat
  Soitetaan djembe- rumpua sekä muita rytmisoittimia, tutustutaan rytmikirjoituksen alkeisiin, lauletaan, kuunnellaan, liikutaan ja integroidaan musiikki muihin taideaineisiin.
 • Kannelmuskari 6-vuotiaat
  Soitetaan 5-kielistä kannelta sekä rytmisoittimia, tutustutaan nuottikirjoituksen alkeisiin, lauletaan, kuunnellaan, liikutaan ja integroidaan musiikki muihin taideaineisiin.
 • Huilumuskari 5–6-vuotiaat
  Soitetaan lasten poikkihuilua, lauletaan, kehosoitetaan ja tutustutaan nuottikirjoituksen alkeisiin 3-5 lapsen pienryhmässä. Soitinlainaus sisältyy lukukausimaksuun.
 • Kuvisryhmät: Taideseikkailijat 4–5-vuotiaat,
  Värikäs sivellin 5–6-vuotiaat
  Tutustutaan monipuolisesti kuvan tekemiseen: piirretään, maalataan, tehdään keramiikkaa, painotöitä ja kokeilevaa kuvataidetta. Käydään luovasti, leikin avulla läpi kuvantekemisen perusasioita.   

Opetusta annetaan 45–90 min/ viikko.
Lukuvuosimaksu (syksy+kevät) 156 €

Ilmoittautuminen taideleikkikouluun tapahtuu tästä  

Alle 3-vuotiaiden ryhmissä huoltaja on mukana tunneilla. Erityislapset integroidaan ryhmiin ja tarvittaessa huoltaja järjestää lapselle avustajan. Taideleikkikouluryhmiä perustetaan Soisalo-opiston alueella sinne, missä on riittävästi ilmoittautuneita.

Taideleikkikouluun hakeneille ilmoitetaan 12.8. mennessä: ryhmä, viikonpäivä, kellonaika jne. Lukuvuoden aikana ryhmiin otetaan uusia oppilaita, jos niissä on vapaita paikkoja.

Taideleikkikoulun tiimivastaava

Hanna-Reetta Viirret-Ruoho, varhaisiän musiikinopettaja
hanna-reetta.viirret-ruoho(at)soisalo-opisto.fi
puh. 040 713 8652

Taideleikkikoulun opettajat
Hanna-Reetta Viirret-Ruoho, varhaisiän musiikinopettaja
Anna Savolainen, tanssiopettaja, puh. 040 713 8657
Belinda Nurmi, tanssiopettaja, puh. 044 444 2285
Heli Venäläinen, tanssiopettaja
Salla Pakarinen-Räsänen, tanssiopettaja
Kaarin Oresmaa, kuvataideopettaja, puh. 044 444 2273
Tiina Nissinen, kuvataideopettaja
Satu Juutilainen, kuvataideopettaja