Haku Menu

Tanssikoulu

Rytmiä, iloa ja tanssin riemua. Tule mukaan!

Soisalo-tanssikoulussa pääset harrastamaan tanssia oman mielenkiinnon ja taitotason mukaan. Lukuvuonna 2022-2023 tarjonnassa on nykytanssia, balettia, streetiä, break ja street tunteja, dance -tunteja, dancehallia ja twerkiä. Tiiviskursseja pyritään järjestämään oppilaiden toiveiden mukaan.

Tanssitunneille ilmoittaudutaan oman taitotason ja harrastaneisuuden mukaan. Eri lajeissa on tarjolla alkeis-, perus- ja jatkotason tunteja sekä syventävät opinnot, jo pitkään tanssia harrastaneille.

Opinnot etenevät taiteen perusopetuksen yleisen tai laajan oppimäärän mukaan.

Tule mukaan, pidetään hauskaa yhdessä!

Tanssikoulu toimii Heinävedellä, Joroisissa ja Varkaudessa.

Tanssilajit 2022-2023

Lastentanssi 3-6-vuotiaat: Tutustutaan tanssin kiehtovaan maailmaan tarinoiden ja leikin kautta! Tuntien aikana tehdään monipuolisesti harjoituksia leikin ja luovan liikkeen avulla. Tanssia yhdistetään muihin taideaineisiin, kuten esimerkiksi kuvataiteeseen ja musiikkiin. Tunnit sopivat sekä tytöille että pojille ja tuntien aikana tutkitaan erilaisia teemoja yhdessä hauskaa pitäen! Lisää 0-6 vuotiaiden taideleikkikoulun tarjonnasta näet viereisestä linkistä. Taideleikkikoulun tarjonta.

Nykytanssi: 7-vuotiaasta alkaen.
Nykytanssi on näyttävä ja monipuolinen tanssilaji, jossa käytetään paljon tilan eri tasoja ja liikelaatuja. Nykytanssissa tyypillistä on myös oman kehon tuntemuksien ymmärtäminen ja kehonhallinnan parantaminen. Tunti koostuu erilaisista lyhyistä tekniikkaharjoituksista, vauhdikkaista tanssisarjoista tilassa liikkuen sekä luovista harjoituksista. Nykytanssin tekniikan oppiminen antaa hyvän pohjan muillekin tanssilajeille.  Tunnit ovat ensimmäisenä vuonna kerran viikossa ja seuraavina vuosina kaksi kertaa viikossa. Nykytanssi kuuluu taiteen laajaan opetussuunnitelmaan, ja pitkään nykytanssia tanssineilla on mahdollisuus suorittaa tanssin laajan oppimäärän lopputyö ja saada siitä päättötodistus.

Baletti: 7-vuotiaasta alkaen.
Baletti on perinteikäs tanssilaji, jossa treenataan koko kehoa ja ryhtikin kohenee kuin huomaamatta! Tunneilla harjoitellaan baletille tyypillistä liikekieltä tangon äärellä, keskilattialla ja tilassa liikkuen. Tavoitteena on kehittää tanssiteknistä osaamista, kehonhallintaa sekä tietenkin nauttia tanssillisesta ilmaisusta!  Myöhemmillä luokilla tuntityöskentelyyn tulee mukaan myös kovakärkisillä tossuilla harjoittelu. Tunnit ovat kerran viikossa.

Street: 7-vuotiaasta alkaen sekä aikuisten tunnit.
Street on yleisnimitys eri katutanssilajeille kuten mm. Hip hop, break, locking, popping ja dancehall.  Hip hop on street tuntien painopiste, mutta tunneilla tehdään myös liikkeitä ja harjoituksia muista katutanssilajeista. Street-tunneilla opitaan mm. liikkumaan monipuolisesti, rytmitaito kehittyy, vartalon liikkuvuus ja koordinaatiokyky kohenevat. Tunneilla tanssimaan vauhdikkaaseen ja menevään musiikkiin! Tunnit ovat kerran viikossa.

Dance -tunnit: 7-vuotiaasta alkaen (Joroinen ja Heinävesi)
Dance-tunneilla tutustutaan eri tanssilajeihin oppilaiden mielenkiinnon kukaan. Painopisteenä katutanssi, nykytanssi sekä jazztanssi. Tavoitteina oman kehon hahmottaminen ja kehonhallinnan lisääminen, erilaisten liiketyylien ja laatujen harjoitteleminen. Tunneilla intoudutaan tanssinpyörteisiin ja pidetään hauskaa! Tunnit kerran viikossa.

Dancehall: 12-vuotiaasta alkaen.
Dancehall on Jamaikalainen energinen katutanssilaji. Dancehall on yksi tämän hetken trendikkäimpiä katutanssityylejä, jota näkee paljon mm. musiikkivideoissa. Tunneilla opetellaan Dancehallin tekniikkaa, liikkeitä sekä tanssi-ilmaisua ja kehitetään oppilaiden omaa tanssijuutta. Dancehall alkeistason ryhmä kokoontuu kerran viikossa. Dancehall syventävienopintojen ryhmät kokoontuvat kaksi kertaa viikossa. Dancehall kuuluu laajan oppimäärän opintoihin.

Break- ja Street: 12-vuotiaasta alkaen.
Vauhdikkailla tunneilla tehdään klassisemman break-tanssin ja katutanssin lisäksi akrobatiaa, parkouria ja nykytanssia sekä tutkitaan liikettä myös improvisaation ja leikkimielisten battle-kokeilujen yhteydessä. Tunnit ovat kerran viikossa.

Twerk: 16-vuotiaasta alkaen.
Tunnilla tehdään alavartalopainotteisia, lajille ominaisia tanssiliikkeitä mm. sheikkausta ja ”pop”-liikkeitä, vauhdikasta menoa luvassa!  Tunnit ovat kerran viikossa.

Aikuisten taiteen perusopetus:
Aikuisille tanssikoulussa on tarjolla Street ja Nykytanssin jatkotason ryhmät. Kansalaisopiston tuntitarjonnasta löydät lisää tanssitunteja, kaiken tasoisille tanssijoille. Tunnit ovat kerran viikossa.

Ilmoittautuminen tanssikouluun vapaille paikoille tapahtuu tästä. Ilmoittautumisen yhteydessä löydät tarkemmat ryhmäkuvaukset (taso) ja hinnat.


Tanssikoulun maksut:
https://www.soisalo-opisto.fi/opiskelijainfo/maksut-taiteen-perusopetus/

Tanssikouluun ilmoittautuneille ilmoitetaan ennen tuntien alkua: oma ryhmä, viikonpäivä, kellonaika jne. Lukuvuoden aikana ryhmiin otetaan uusia oppilaita, jos niissä on vapaita paikkoja.

Opetuksen vastuuhenkilöt 2022-2023

Anna Savolainen, tiimivastaava, suunnittelijaopettaja
anna.savolainen@soisalo-opisto.fi
puh. 040 713 8657

Piia Peräniitty, päätoiminen tanssinopettaja
piia.peraniitty@soisalo-opisto.fi
puh. 041 731 9416

Opettajat:

  • Piia Peräniitty (Nykytanssi)
  • Anna Savolainen (Lastentanssi)
  •  Salla Danjo (Heinäveden tpo)
  • Ville Valkonen (Baletti ja Break ja Street)
  • Nuppu Niemi-Henry (Dancehall, Twerk ja Street)
  • Sonja Rönkkö (Nykytanssi, Lastentanssi)
  • Johanna Seppänen (Joroinen tpo)