Haku Menu

Tanssikoulu

Rytmiä, iloa ja tanssin riemua. Tule mukaan!

Soisalo-tanssikoulussa pääset harrastamaan tanssia oman mielenkiinnon ja taitotason mukaan. Lukuvuonna 2021–2022 tarjonnassa on mukana nykytanssia, balettia, streetiä, hip hopia, breakiä, dancehallia, twerkiä ja showtanssia. Tanssikoulussa sinun on mahdollista harrastaa tanssia yleisen sekä laajan taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman mukaan. 

Tanssi on terveellinen harrastus, joka kehittää mm. fyysistä kuntoa, koordinaatiota, monipuolista taiteellista ajattelua, identiteettiä, esiintymistaitoja ja on hauskaa yhdessä, tule mukaan!  

Tanssikoulu toimii Heinävedellä, Joroisissa ja Varkaudessa.

Tanssilajit

Satubaletti ja rytmivarpaat 3–6-vuotiaat: Tutustutaan tanssin kiehtovaan maailmaan tarinoiden ja leikin kautta! Tuntien aikana tehdään monipuolisesti harjoituksia leikin ja luovan liikkeen avulla. Tanssia yhdistetään muihin taideaineisiin, kuten esimerkiksi maalaamiseen. Tunnit sopivat sekä tytöille että pojille ja tuntien aikana tutkitaan erilaisia teemoja yhdessä hauskaa pitäen! Lisää 0-6 vuotiaiden taideleikkikoulun tarjonnasta näet viereisestä linkistä. Taideleikkikoulun tarjonta.

Nykytanssi: 7-vuotiaasta alkaen sekä aikuisten tunnit. Nykytanssi on tunnettu, näyttävä ja monipuolinen tanssilaji, jossa käytetään paljon tilan eri tasoja ja liikelaatuja. Nykytanssissa tyypillistä on myös oman kehon tuntemuksien ymmärtäminen ja kehonhallinnan parantaminen erilaisten tilan poikki liikkuvien harjoitteiden yhteydessä. Tunti koostuu erilaisista lyhyistä tekniikkaharjoituksista, vauhdikkaista tanssisarjoista tilassa liikkuen sekä luovista harjoituksista. Nykytanssin tekniikan oppiminen antaa hyvän pohjan muillekin tanssilajeille ja se kehittää monipuolisesti liikkujan kehonhallintaa.  Tunnit ovat ensimmäisenä vuonna kerran viikossa ja seuraavina vuosina kaksi kertaa viikossa. Nykytanssi kuuluu taiteen laajaan opetussuunnitelmaan, ja pitkään nykytanssia tanssineilla on mahdollisuus suorittaa tanssin laajan oppimäärän lopputyö ja saada siitä päättötodistus.  

Baletti: 7-vuotiaasta alkaen. Baletti on perinteikäs tanssilaji, jossa treenataan koko kehoa ja ryhtikin kohenee kuin huomaamatta! Tunneilla harjoitellaan baletille tyypillistä liikekieltä tangon äärellä, keskilattialla ja tilassa liikkuen. Tavoitteena on kehittää tanssiteknistä osaamista, kehonhallintaa sekä tietenkin nauttia tanssillisesta ilmaisusta!  Myöhemmillä luokilla tuntityöskentelyyn tulee mukaan myös kovakärkisillä tossuilla harjoittelu. Tunnit ovat kerran viikossa.

 Street: 7-vuotiaasta alkaen sekä aikuisten tunnit. Street on yleisnimitys eri katutanssilajeille kuten mm. Hip hop, break, locking, popping ja dancehall. Pääasiallisesti harjoittelemme hip hopia, mutta teemme myös liikkeitä ja harjoituksia muista katutanssilajeista. Street-tunneilla opit mm. liikkumaan monipuolisesti, kehität rytmiikkaa, vartalon liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä pääset tanssimaan vauhdikkaaseen ja menevään musiikkiin! Tunnit ovat kerran viikossa. 

Hip hop: 12-vuotiaasta alkaen.  Hip hop on katutanssilaji, joka on syntynyt 1970-luvulla New Yorkissa. Vierailemme siis afroamerikkalaisessa kulttuuriperinnössä. Tanssitunnilla hip hop kulttuuri on voimakkaasti läsnä, oma tanssi ja ilmaisu, freestyle, on kaiken ydin. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn, lihaskuntoa, venyttelyä, tanssiteknisiä harjoitteita, opettajan johdolla tehtyjä sarjoja sekä freestyleharjoituksia. Tunnit antavat hyvän peruspohjan hip hopin tyyliin, tekniikkaan ja kulttuuriin lajin takana. Tunnit ovat kerran viikossa. 

Showtanssi: 7-vuotiaasta alkaen. Showtanssi on monipuolinen ja vauhdikas tanssilaji, joka yhdistää mm. nykytanssin, jazztanssin, disko-tanssin sekä baletin tekniikkaa. Tunneilla tehdään mukaansatempaavia ja heittäytymiseen kannustavia tanssisarjoja, joissa korostuu ilmaisun ja yhdessä tanssimisen ilo! Showtanssin tunneilla oppilas kehittää tanssillisen ilmaisun lisäksi kehonhallintaa sekä muissa lajeissa käytettäviä tekniikoita. Lisäksi showtanssilaiset pyrkivät esiintymään erilaisissa tapahtumissa. Tunnit ovat kerran viikossa. 

Dancehall: 12-vuotiaasta alkaen. Dancehall on Jamaikalainen energinen katutanssilaji. Dancehall on yksi tämän hetken trendikkäimpiä katutanssityylejä, jota näkee paljon mm. musiikkivideoissa. Tunneilla opetellaan Dancehallin tekniikkaa, liikkeitä sekä tanssi-ilmaisua ja kehitetään oppilaiden omaa tanssijuutta. Tunnit ovat Dancehall 3-ryhmässä kerran viikossa. Dancehall 4 ja 5-ryhmät kuuluvat taiteen laajaan opetussuunnitelmaan. Dancehall 4 ja 5- ryhmillä tunnit kaksi kertaa viikossa.  

Break- ja Street-pojat: 11-vuotiaasta alkaen.  Vauhdikkailla tunneilla tehdään klassisemman Break-tanssin ja katutanssin lisäksi akrobatiaa, parkouria ja nykytanssia sekä tutkitaan liikettä myös improvisaation ja leikkimielisten battle-kokeilujen yhteydessä.  Kurssi on suunnattu pääsääntöisesti 11–16-vuotiaille pojille.  Tunnit ovat kerran viikossa.  

Twerk:16-vuotiaasta alkaen.  Tunnilla tehdään alavartalopainotteisia, lajille ominaisia tanssiliikkeitä mm. sheikkausta ja ”pop”-liikkeitä, vauhdikasta menoa luvassa!  Tunnit ovat kerran viikossa. 

Aikuisten taiteen perusopetus: Street (yli 20-vuotiaat) ja Nykytanssi (yli 20-vuotiaat), alkeet ja jatkotaso. Tunnit ovat kerran viikossa. 

Ilmoittautuminen tanssikouluun vapaille paikoille tapahtuu tästä. Ilmoittautumisen yhteydessä löydät tarkemmat ryhmäkuvaukset (taso) ja hinnat.

TASOT: 

Kurssin nimen perässä olevasta numerosta (1–5) selviää, minkä tasoiselle tanssin harrastajalle tunti on tarkoitettu.

Taso 1: ryhmät on tarkoitettu aloittelijoille, 7-vuotiaasta ylöspäin. 

Taso 2: ryhmät jo 1–2 vuotta tanssia harrastaneille, 9-vuotiaasta ylöspäin.  

Taso 3: alkeet osaavalle, 12-vuotiaasta ylöspäin.  

Taso 4: jo useamman vuoden tanssia harrastaneille, 14-vuotiaasta ylöspäin.  

Taso 5: pitkälle edenneille tanssijoille.  

HINNAT:

Tanssikoulun laskutus on muuttunut minuuttipohjaiseksi. Mitä enemmän tanssii, sen halvemmaksi tanssitunnit tulevat!  Laskutetaan kahdessa erässä. 

Baletti, Street, Showtanssi, Dancehall, Hiphop, Break- ja street, Twerk ja aikuisten tunnit (yleinen taiteen perusopetus):

tanssi 60 min: 175 €/ lukuvuosi 

tanssi 90 min: 215 €/ lukuvuosi 

Nykytanssi (laaja taiteen perusopetus): 

tanssi 120 min: 300 €/ lukuvuosi

tanssi 150 min: 315 €/ lukuvuosi

tanssi 180 min: 330 €/ lukuvuosi

Jos valitset pääaineen lisäksi toisen tai useamman tanssilajin:  

sivuaine 60 min: 140 €/ lukuvuosi

sivuaine 90 min: 160 €/ lukuvuosi

Tanssin Rajaton: 530 €/ lukuvuosi – tanssi niin monta tuntia viikossa kuin haluat!  

Esimerkiksi sinulla on 180 min tunti eli 330 €/ lukuvuosi ja kaksi sivuainetta: 90 min 160 € x 2 eli 330 € + 160 € + 160 € = 650 €. Maksat tunneista kuitenkin vain Tanssi Rajattoman maksun eli 530 €.

 

Tanssikouluun ilmoittautuneille ilmoitetaan ennen tuntien alkua: oma ryhmä, viikonpäivä, kellonaika jne. Lukuvuoden aikana ryhmiin otetaan uusia oppilaita, jos niissä on vapaita paikkoja.

Tanssikoulussa annetaan tanssin taiteen perusopetusta yleisen ja laajan oppimäärän mukaan pääasiassa lapsille ja nuorille.

Opetuksen vastuuhenkilöt 2021–2022

Anna Savolainen, tiimivastaava, suunnittelijaopettaja
anna.savolainen@soisalo-opisto.fi
puh. 040 713 8657

Ilona Räty, tanssinopettaja (sijainen, aloittaa 1.8.2021)
ilona.räty@soisalo-opisto.fi
puh. 044 7436 467

Opettajat:

  • Salla Pakarinen-Räsänen puh. 050 382 0389
  • Heli Venäläinen puh. 050 364 7074
  • Nuppu Niemi-Henry puh. 050 357 3365
  • Anna Kiuru