Haku Menu

Ladataan Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Janne Jääskeläinen: Suomen kultakauden maalarit

20 elokuun. klo 17:30 - 19:30

Klassisesti koulutettu kuvataiteilija ja taideopettaja Janne Jääskeläinen luennoi Suomen kultakauden kuvataiteesta. Luennolla tarkastellaan 1800-luvun sekä 1900-luvun alun kuvataiteen kansainvälisiä ilmiöitä Suomen kultakauden taiteilijoiden kautta. Perehdytään yksittäisten taiteilijoiden taustoihin ja koulutukseen niin Suomessa kuin ulkomailla sekä siihen miten taiteilijat tuotannollaan osallistuivat maassamme vallitsevaan ajan henkeen. Luennolla sukelletaan myös syvälle kunkin taiteilijan tekniikoihin ja niiden eroihin ammattilaisen näkökulmasta sekä siihen, miten taiteilijat vaikuttivat kuvataiteen tuleviin sukupolviin.

Luennolla käsitellään useita kiinnostavia 1800-1900-luvun vaihteen taiteilijoita kuten Akseli Gallen-Kallela, Helene Schjerfbeck, Eero Järnefelt, Albert Edelfelt, Fanny Churberg ja Pekka Halonen sekä vanhempia, heille tietä raivanneita alan huippuja.

Luennoitsija Janne Jääskeläinen on Firenzessä klassisen maalaustaiteen koulutuksen saanut taidemaalari, kuvanveistäjä sekä kuvataideopettaja. Hän on erityisesti perehtynyt Renessanssin -ja Barokin ajan sekä 1800-luvun kuvataiteeseen ja taidehistoriaan. Jääskeläinen on myös Espoossa toimivan Ateljee Espoo -taidekoulun perustaja.

Vapaa pääsy,
Tervetuloa!

Tiedot

Päivämäärä:
20 elokuun.
Aika:
17:30 - 19:30
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Soisalo-opisto

Taipaleentie 24

Varkaus,

78200

Kotisivu:
www.soisalo-opisto.fi

Järjestäjä

Soisalo-opisto