Haku Menu

Ladataan Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Riitta Turunen, Vuoden 2022 tekstiilitaiteilija -yleisöluento Heinävedellä

10.10.2022 klo 18:00 - 19:00

Tule kuuntelemaan tekstiilitaiteilija Riitta Turusen elämäntarina. 
Tekstiilitaiteilijat TEXO ry on myöntänyt Vuoden 2022 tekstiilitaiteilija -palkinnon Riitta Turuselle. Palkintoraadin perustelujen mukaan Turunen on kehittänyt ansiokkaasti uusia ilmaisukeinoja perinteisiä tekstiilitekniikoita soveltaen ja erilaisia materiaaleja monipuolisesti hyödyntäen. Riitta Turusen kokeileva, leikittelevä ja intuitiivinen tapa työskennellä yhdistettynä hänen ennakkoluulottomaan asenteeseensa kuvaavat ytimekkäästi hänen merkittävää 40-vuotista uraansa tekstiilien parissa. 
  
Turunen kutsuu työtapaansa ”parsimalla maalaamiseksi”, sillä monet teokset ovat syntyneet langalla kirjoen ja virkaten. Työskentelyn hidastempoisuus, toisto ja sen synnyttämä meditatiivisuus ovat Turuselle tärkeitä. Viime vuosina Riitta Turunen on syventynyt töissään kudontatekniikan tuomiin mahdollisuuksiin. Kudonnassa Turusta kiehtoo se, miten yksinkertaisilla sidoksilla saadaan aikaan vaihtelevia, moni-ilmeisiä rakenteita. 
  
Riitta Turunen (s.1957) asuu ja työskentelee Heinävedellä. Hän on suunnitellut ja toteuttanut lukuisia julkisia tekstiiliteoksia ja kirkkotekstiilejä, joista viimeisimpinä Joensuun seurakuntakeskuksen tekstiilit ja moniosainen ryijyteos Valtiovarainministeriölle. Hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyitä ja hän on osallistunut yli 70 ryhmänäyttelyyn Suomessa ja ulkomailla. Turunen on toiminut Pohjois-Karjalan läänintaiteilijana.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tiedot

Päivämäärä:
10.10.2022
Aika:
18:00 - 19:00
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Varjentiini

Virastokuja 4

Heinävesi,

79700

Suomi

+ Google Map

Järjestäjä

Soisalo-opisto